Årets alla vinnare i skolbibliotekens skrivtävling!

2020-01-08

Under hösten har biblioteken på Viktor Rydbergs skolor haft en skrivtävling på temat ”Syre”. Elever har bidragit i tävlingen och skickat in noveller, texter och dikter på högst 3 sidor. Vi har fått in många välskrivna och bra texter från alla elever så det har varit svårt för oss att endast utse en vinnare på varje skola. Ett stort tack till er alla som deltog i tävlingen!

God jul och ett gott nytt år från oss på biblioteken.

Nedanför presenteras årets vinnare på varje skola i stiftelsen:

VRG Odenplan
”Breathe for me” skriven av Debdut Sengupta
Motiveringen lyder:

Du har skrivit en mycket välskriven och mörk science-fiction-berättelse med en tydlig koppling till temat “syre”. Novellen förmedlar en detaljerad beskrivning av hur människor lever efter en klimatkatastrof har ägt rum i samhället. Det är en spännande läsupplevelse som vi gärna vill se en fortsättning på. Vi hoppas du skriver klart berättelsen så att vi får veta hur det går för karaktärerna!

VRS Vasastan
”Syre” skriven av Isabel Heilborn
Motiveringen lyder:

Du leder tankarna till den store Shakespeare i utformningen med inledning och avslutning, men också till Tove Janssons “Vem ska trösta Knyttet?”. Förutom att förmedla tre starka berättelser som knyts ihop på ett fint vis genom upprepning, är hela din långa dikt även på rim, vilket gör oss mäkta imponerade

VRG Sundbyberg
Novemberupprorets sista andetag skriven av Rayan Fathollahzade Kafshi
Motiveringen lyder:

Genom dina målande beskrivningar av platser, personer och deras tankar tar du med oss på en tidsresa som vi kan känna, höra och lukta på. Temat får en tydligt symbolisk plats i en berättelse om drömmen om frihet för ett land och ett folk.

VRS Sundbyberg
Att visa mod skriven av Karin Larsson
Motiveringen lyder:

Du fångar in oss direkt i din berättelse genom målande beskrivningar av både platsen och människorna. Vi kan riktigt känna hur hjärtat bultar och lungorna skriker efter mer syre. Trots textens anspråkslösa längd förmedlar du en gripande berättelse med hög spänning

VRG Jarlaplan
Levnadssången skriven av Gustav Bergsgård
Motiveringen lyder :

Genom en dikt som doftar av Boye och Fröding lovsjunger du syret, vår livsnödvändighet. Högstämd och klassik utan att kännas för torr högtravande.

VRG Djursholm
Texten är skriven av Ruben Nordmark
Motiveringen lyder:

Spännande och mycket välskriven novell med starka dialoger! Den beskriver på ett skrämmande sätt en människas panik och förtvivlan och vad en människa är beredd att göra för att överleva. Vi vill ha mer av detta!

VRS Djursholm
Dikten är skriven av Alma Hammarqvist
Motiveringen lyder:

Med ett fantastiskt bildspråk som frammanar scenen av en vildvuxen trädgård böljar din vackra och mörka dikt och drar med oss i en känsla av längtan och saknad. Kopplingen till temat syre är mer indirekt men ändå tydlig genom hela texten.

Länktips

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok