Grundskolor på

VRS i Stockholm

Utbildning och inriktningar

På Viktor Rydbergs skola lägger du en gedigen grund för studier på gymnasiet, samtidigt som du utvecklar din kreativa förmåga. Att akademiska prestationer och kreativitet går hand i hand är en tanke som genomsyrar undervisningen på VRS grundskolor. Därför kännetecknas undervisningen av en omväxlande och varierad pedagogik. Alla sinnen involveras i lärandet och vi uppmuntrar eleverna att utveckla sin kreativitet. Dessutom erbjuder våra högstadieskolor möjlighet till kunskapsfördjupning genom utökade timmar inom ämnena musik, engelska och matematik.

Våra skolor, inriktningar och profiler

Ansökningsperioden för våra specialinriktningar öppnar en månad före skolvalet. Då kommer du hitta ansökningsformulär/anmälan för antagningsprov under specifik profil.

Skärmavbild 2020-10-27 kl. 18.12.35 (1)

Vem kan söka?


VRS är fristående skolor som är öppna för alla elever som har rätt att gå i grundskolan. Finns det plats på skolan har alla som grundregel rätt att gå där oavsett om skolan ligger i den kommun där man är bosatt eller i en annan kommun. Det är huvudmannen för skolan som bestämmer hur många elever som kan tas emot på skolan.

Antagning och urval VRS Djursholm

Viktor Rydbergs samskola Djursholm är en friskola som är öppen för alla sökande, oavsett vilken kommun de bor i. Om antalet sökande överstiger antalet platser sker intagning enligt närhetsprincipen. Om eleven söker till Spetsinriktning Engelska, använder dock skolan av Skolverket medgivna tester och prov som villkor för antagning eller för urvalet av elever. Ansökan görs under skolvalsperioden under januari och februari det året barnet ska börja i åk 7, via Danderyds kommuns hemsida. Detta gäller för elever som är folkbokförda i Danderyds kommun och i annan kommun. Du kan däremot anmäla intresse till VRS Djursholm.

Antagning och urval VRS Jarlaplan

Antagning till Viktor Rydbergs skola Jarlaplan sker genom anmälan till vår kö. Din plats i kön baseras på anmälningsdatum och tid. Vi tillämpar syskonförtur under förutsättning att syskon är folkbokförda på samma adress samt under aktuell tidsperiod kommer att gå samtidigt på skolan. Besked om antagning för åk 7 skickas ut digitalt i januari, så se till att uppdatera e-postadresser i köregistreringen.

Antagning och urval VRS Sundbyberg

Antagning till Viktor Rydbergs skola Sundbyberg sker genom anmälan till vår kö. Din plats i kön baseras på anmälningsdatum och tid. Vi tillämpar syskonförtur under förutsättning att syskon är folkbokförda på samma adress samt under aktuell tidsperiod kommer att gå samtidigt på skolan. Besked om antagning för åk 7 skickas ut digitalt i slutet av december, så se till att uppdatera e-postadresser i köregistreringen.

Antagning och urval VRS Nacka

Elever som vill gå på VRS Nacka anmäler sig i vår kö. Intagningen tillämpar närhetsprincip till 50% av platserna och 50% av platserna ges utifrån kötid. Här kan du ställa ert barn/era barn i kö till skolan, för skolstart till hösten eller senare år. Elever och vårdnadshavare som tidigare gjort en intresseanmälan behöver nu registrera sig i kön. En tidigare gjord intresseanmälan är inte en ansökan till skolan.

Din plats i kön baseras på registreringsdatum och tidpunkt. Kommunikationen i antagningsprocessen sker digitalt, se därför till att uppdatera e-postadresser och övriga kontaktuppgifter i vårt kösystem. Skolan följer Nacka kommuns tidplan för skolval och meddelar besked om plats i enlighet med den.

Öppet Hus

VRS Djursholm

VRS Sundbyberg

Projekt

Inga inlägg hittades

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok