VRS Sundbyberg

 

 

Om vår skola

 

 

Högstadium

VRS Sundbyberg ligger i hjärtat av centrala Sundbyberg, nära till tunnelbana, pendeltåg, fjärrtåg och bussar. Tvärbanan, som har en sträckning med Solna Station, Alvik och Sickla, stannar precis vid fastigheten. Den fina byggnaden genomgick en omfattande renovering under 2017-2019 innan VRS Sundbyberg tillsammans med gymnasieskolan VRG Sundbyberg flyttade in i lokalerna på VR Campus Sundbyberg. Husets karaktär har varsamt bevarats och stora öppna ytor med ett fint ljusinsläpp skapar en trevlig och inspirerande studiemiljö. Skolan startade hösten 2017 med 150 elever i årskurs 7 i tillfälliga lokaler. Skolan har i nuläget 494 elever i årskurs 7, 8 och 9. Stiftelsens högstadieskolor präglas av ett nära samarbete mellan eleverna, föräldrarna, personalen och övriga skolor i stiftelsen.

Följ oss på Instagram och gilla vår Facebook-sida!

Högstadium - Kontakta oss: 070 924 03 49 eller info@vrssundbyberg.vrskolor.se

Läsåret

Skolstart HT-23 åk 7

21/08

Skolstart HT-23 åk 8 & 9

22/08

Höstlov HT-23

30/10 - 03/11

Julavslutning HT-23

21/12

Skolstart VT-24

09/01

Sportlov VT-24

26/02 - 01/03

Påsklov VT-24

29/03 - 05/04

Lovdag

01/05

Kristihimmelsfärd (Lovdagar)

09/05 - 20/05

Nationaldag

06/06

Skolavslutning VT-24 åk 7 & 8

11/06

Skolavslutning VT-24 åk 9

12/06

Digitalt Öppet Hus

 

Välkommen till VRS Sundbybergs digitala Öppet Hus. Under ledning av tidigare rektor Lisa Dahlberg får du under 12 minuter träffa skolledningen, lärare och elever som berättar om vår skola. Dessutom får du följa med på en virtuellt guidad tur i skolans lokaler.

Läs mer om skolan i vår broschyr!

Anmäl till kö

Ställ ditt barn i kö till VRS Sundbyberg.

Vem kan söka?

VRS är fristående skolor som är öppna för alla elever som har rätt att gå i grundskolan. Finns det plats på skolan har alla som grundregel rätt att gå där oavsett om skolan ligger i den kommun där man är bosatt eller i en annan kommun.

Antagning och urval

Antagning till Viktor Rydbergs skola Sundbyberg sker genom anmälan till vår kö. Din plats i kön baseras på registreringsdatum och tid. Vi tillämpar syskonförtur på vår skola och förutsättningen är att syskon är folkbokförda på samma adress samt under aktuell tidsperiod kommer att gå samtidigt på skolan. Besked om antagning åk 7 kommande läsår skickas ut digitalt i slutet av december, så se därför till att uppdatera e-postadresser i er ansökan. Antagningen till vår Musikprofil har en separat antagningsprocess med färdighetsprov som genomförs under v. 7.

Amine-Jebrane-VRSS-webb 2

“Det jag gillar mest med skolan är hur lärarna undervisar. De undervisar väldigt bra. Man känner på sig att dem vill ut med massa kunskap till oss. Sen är det väldigt god skolmat. Skolmaten här på VRS Sundbyberg är underbar. Det finns något för alla.”

Tim Ekstam, årskurs 8, musikprofil, VRS Sundbyberg

alicewelden

“Jag tycker två saker är speciellt bra på skolan och det är alla duktiga och engagerade lärare som verkligen gör undervisningen intressant och är väldigt förstående och stöttande och att man blandar klasserna varje år. Att blanda klasserna kändes först lite jobbigt men sen så blir det något väldigt bra och roligt eftersom detta gör att man tillslut känner de allra flesta i sin årskurs och därför får en jättebra gemenskap överallt i skolan.”

Julia Söderberg, årskurs 9, VRS Sundbyberg

gustaf.nordström

“Enligt mig skulle jag säga att det bästa med VRS Sundbyberg är miljön och resurserna, men främst lärarna. Innan jag började på VRS Sundbyberg gick min storebror där och aldrig har jag hört honom klaga om lärarna. De är snälla, vissa har bra humör och de verkligen lyssnar på eleverna. Vilket jag anser som den viktigaste och nödvändigaste förmågan att ha som lärare.”

Christian Lee, årskurs 9, VRS Sundbyberg

alva.lundgren

“Jag gillar lärarnas sätt att undervisa och att klasserna blandas varje år. I början var jag nervös men nu efteråt känns det mycket bättre för att jag lärt känna så många nya kompisar.”

Haleluya Mikael, årskurs 9, VRS Sundbyberg

Skolledning: Biträdande rektor Matilda Storm, rektor Kajsa Parmell och biträdande rektor Charlotte Sandborgh

Skolledning-VRSS

Föräldraförening

Våra skolor har engagerade föräldrar och tillsammans samarbetar vi kring flera olika event och projekt under året. Exempelvis skidresa, sommarfest och Nobelmiddag.

Alexander Donka

Musikprofilen

På Viktor Rydbergs skolor värderar vi de estetiska ämnena högt. Därför kan du som söker till våra högstadieskolor välja att söka till Musikprofil, vilket innebär att du har utökad tid för musik varje vecka och möjlighet att fördjupa dig inom ämnet. Läs mer här.

Matsal VRGS / VRSS SBB

Skolmat

Det erbjuds många olika rätter i vår fina matsal som tillagas på plats av Nordrest Svea Cater. Vegetariskt alternativ och en fantastisk salladsbuffé finns också på menyn varje dag.

Matsal VRGS / VRSS SBB

Läsåret


Höstterminen 2023
 • 21/8 Skolstart HT-23 åk 7
 • 22/8 Skolstart HT-23 åk 8 & 9
 • 30/10-3/11 Höstlov
 • 21/12 Julavslutning
Vårterminen 2024
 • 9/1 Skolstart
 • 26/2-1/3 Sportlov VT-24
 • 29/3-5/4 Påsklov VT-24
 • 1/5 Lovdag
 • 9/5-10/5 Kristi himmelsfärd - Lovdagar
 • 6/6 Nationaldag - Lovdagar
 • 11/6 Skolavslutning åk 7 & 8
 • 12/6 Skolavslutning åk 9

Frånvaroanmälan

Frånvaroanmälan görs via vårdnadshavarens konto på Admentum. Om du glömmer bort att frånvaroanmäla ditt barn, får du ett sms eller mail som meddelar att barnet inte är i skolan.

Gör frånvaroanmälan

Skolans intranät

På Admentum kan elev och vårdnadshavare se schema, läxor, återkoppling, matsedel, terminsplanering och annan information från skolans ledning och pedagoger.

Logga in på intranätet

Elevhälsa


Vi på Elevhälsan på VRS Sundbyberg består av kurator, skolsköterska och specialpedagoger, och vi har tillgång till skolläkare och skolpsykolog. Vi kan vara ett stöd och hjälp för dig i frågor kring ditt fysiska och psykiska mående och till oss är du välkommen med stort som smått. Vi arbetar på skolan med förebyggande och hälsofrämjande arbete.

Du är, som elev, alltid välkommen att titta förbi!

Alexander Donka

Vi jobbar med Elevhälsa på VRS Sundbyberg

Skolsköterska

Israa Abdali

Föräldraledig

Skolsköterska

Britt-Marie Winell

britt-marie.winell@gammal.vrskolor.nu

Kurator

Isabel Nyberg

isabel.nyberg@gammal.vrskolor.nu

Specialpedagog

Jessica Johansson

jessica.johansson@vrskolor.se

Specialpedagog

Anna Insulander

anna.insulander@gammal.vrskolor.nu

Speciallärare

Anna Schwieler

anna.schwieler@gammal.vrskolor.nu

Biträdande rektor

Charlotte Sandborgh
charlotte.sandborgh@vrskolor.se

Filtrera nyheterna genom att välja en typ nedan


Till alla nyheter

Kontakta VRS Sundbyberg

Om du inte hittar svaren du söker på webbplatsen eller under vår FAQ, så är du välkommen att kontakta oss. Det smidigaste sättet är att använda formuläret. Vi svarar så fort vi kan! Om du är intresserad av att arbeta hos oss, vänligen fyll i formuläret på sidan ”Arbeta här”, inte detta formulär.

Landsvägen 66
172 65 Sundbyberg

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok