Gymnasieskolor och program

på VRG i Stockholm

Våra program och inriktningar

På VRG finns det tre olika gymnasieskolor och fyra olika gymnasieprogram; Ekonomi, Estet, Natur och Samhälle med totalt 12 olika inriktningar. Alla gymnasieprogram på VRG är högskoleförberedande. Undersök vilket program som intresserar dig och ta därefter reda på vilken eller vilka skolor som erbjuder programmet. Här kan du även möta elever från alla programinriktningar. Vi är övertygade om att konstnärliga uttrycksformer utvecklar kreativitet och uppfinningsrikedom även i de teoretiska ämnena. Därför satsar vi på att erbjuda högkvalitativ undervisning i de estetiska ämnena och blandar också in estetiska uttryckssätt i den teoretiska undervisningen.

Vem kan söka?

Stiftelsens tre gymnasieskolor har riksintag, vilket innebär att din nuvarande bostadsort inte har någon betydelse för dina möjligheter att söka till VRG. Skolpengen betalas av din hemkommun och täcker undervisning, elevhälsa och måltider. VRG samarbetar med Gymnasieantagningen i Stockholms län, som samordnar och utför antagningen av elever till gymnasieskolorna i regionens kommuner.

Hur fungerar antagningen?

Kontakta studievägledaren på din skola för information om hur du ansöker till gymnasiet. Om du söker ett estetiskt program eller ett program med en estetisk inriktning behöver du även skicka in en särskild bilaga som du hittar på det aktuella programmets sida. Dessutom blir du kallad till ett färdighetsprov. Se till att vara väl förberedd genom att gå in på den aktuella inriktningen och läsa om detaljerna kring färdighetsprovet.

Den automatiska antagningsprocessen innebär att om du kommer in på ditt förstahandsval, faller du bort från kön på dina lägre val. Om du kommer in på ditt andrahandsval står du kvar i kön till ditt förstahandsval. Välj skola och inriktning efter dina önskemål och inte efter var du tror att du kan komma in!

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok