VRS Jarlaplan

 

Om vår skola

 

Högstadium

Viktor Rydbergs skola Vasastan flyttade under sommaren 2023 till en vacker skolbyggnad på Kungstensgatan 6. Fastigheten byggdes redan 1932 för Stockholms borgarskola och sedan 2003 har Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor bedrivit verksamhet i huset.

Från och med hösten 2023 kommer skolan att erbjuda fler elever plats då det finns utrymme för ytterligare klasser i de nya lokalerna. Detta är något som har efterfrågats av både elever och vårdnadshavare. Långsamt kommer elevantalet att öka och inom tre läsår kommer skolan att rymma ca 500 elever.

Lokalen är ny men skolan densamma. Lärare, elever, organisation, pedagogik och kvalitet fortsätter nu att utvecklas vidare.

I samband med flytten bytte skolan namn till Viktor Rydbergs skola Jarlaplan. Ett naturligt namnbyte kopplat till adressen.

Följ oss och gilla vår Facebook-sida!
Högstadium - Kontakta oss: 08 622 21 05 eller info@vrsjarlaplan.vrskolor.se

Läsåret

Skolstart HT-23 åk 7

21/08

Skolstart HT-23 åk 8 & 9

22/08

Höstlov HT-23

30/10 - 03/11

Julavslutning HT-23

21/12

Skolstart VT-24

09/01

Sportlov VT-24

26/02 - 01/03

Påsklov VT-24

29/03 - 05/04

Lovdag

01/05

Kristihimmelsfärd (Lovdagar)

09/05 - 10/05

Nationaldag

06/06

Skolavslutning VT-24 åk 7 & 8

11/06

Skolavslutning VT-24 åk 9

12/06
Viggo-Böttiger-VRSV-webb 2

“Alla hälsar på varandra i korridorerna, inte bara elever utan även personal. Det gick fort att lära känna många nya människor. På rasterna kan man alltid sätta sig i entrén och spela kort eller schack med nästan vem som helst. Föräldraföreningen anordnar varje år flera olika aktiviteter, t. ex. skidresa till Romme, bal i 9:an och nobelmiddag. ”

David Arborelius, årskurs 9, inriktning musikprofil, VRS Jarlaplan

Leah Behaya VRS Vasastan

“Jag ville ha en nystart när jag började på högstadiet och det var väldigt bra att många var nya för varandra i sjuan. I min klass har vi en väldigt bra stämning och jag har flera nya vänner som jag verkligen gillar. Jag tycker att jag går på en väldigt bra skola och det är roligt att gå här. Mina lärare är bra och de gör att roligt att lära sig och det är intressant på lektionerna. ”

 

Calla Björkdahl, årskurs 8, VRS Jarlaplan

olle.frelinVRSV

“Det är väldigt studiemotiverande att gå här och jag tycker att alla verkar motiverade och vill nå långt och få bra betyg. Jag tycker det är proffsigt med att skolan har unga resurser. Resurserna finns vid vår sida och jag kan alltid vända mig till någon av dem. Dessutom finns ju resurserna så att vi aldrig får en vikarie vi inte känner utan att alla lektioner kan köra på till 100%.  Jag har bra lärare som verkligen vill lära ut och som brinner för sina ämnen och som oftast gör lektionerna roliga. Jag har fått superbra kompisar och alla beter sig schysst mot varandra på skolan.”

 

Lucas Norbelie, årskurs 8, VRS Jarlaplan

MLF_202209201046_08895-Edit

“Lärarna vill att vi elever ska bli så duktiga som möjligt. De bryr sig om att vi elever ska utvecklas. Förstår jag inte på en lektion vill mina lärare gå igenom med mig så jag förstår. Jag gillar också gemenskapen i skolan. Det tog inte lång tid innan man kände sig som en del av skolan. Man känner sig välkommen varje dag.”

 

Astrid Brännström, årskurs 9, VRS Jarlaplan

Skolledning: Rektor Ingela Spets och biträdande rektor Louise Bedarvik

VRSJ-Skolledning

 

Anmäl till köregistrering

 

Ställ ditt barn i kö till VRS Jarlaplan.

Föräldraförening

Skolan har engagerade föräldrar och tillsammans samarbetar vi kring flera olika event under året, exempelvis Nobel, skidresa och sommarfest.

Alexander Donka

Musikprofilen

När du får i musikprofilklass på VRSJ ges du möjlighet att fördjupa dig inom pop- och rockgenrer, både vad gäller sång och instrument. Fokus ligger på att spela tillsammans i ensemble, ibland i helklass, men oftast i mindre ensemblegrupper. Under året deltar alla musikklassers elever i lunchkonserter i matsalen, Luciatåg, samt på våra skolavslutningar. Tillsammans med skolans musiklärare planerar eleverna den repertoar som ska framföras. Se filmen om musikprofilen på VRS Jarlaplan!

Alexander Donka

Skolmat

Varje dag serveras skolmat som tillagas av Klein’s Kitchen. Det finns alltid ett vegetariskt alternativ och en salladsbuffé. Se matsedeln!

Läsåret


Höstterminen 2023
 • 21/8 Skolstart åk 7
 • 22/8 Skolstart åk 8 & 9
 • 30/10-3/11 Höstlov
 • 21/12 Julavslutning
Vårterminen 2024
 • 9/1 Skolstart
 • 26/2-1/3 Sportlov
 • 29/3-5/4 Påsklov
 • 1/5 Första Maj
 • 9/5-10/5 Kristihimmelsfärd - Lovdagar
 • 6/6 Nationaldag
 • 11/6 Skolavslutning åk 7 & 8
 • 12/6 Skolavslutning åk 9

Frånvaroanmälan

Frånvaroanmälan görs via vårdnadshavarens konto på Admentum. Om du glömmer bort att frånvaroanmäla ditt barn, får du ett sms eller mail som meddelar att barnet inte är i skolan.

Gör frånvaroanmälan

Skolans intranät

På Admentum kan elev och vårdnadshavare se schema, läxor, återkoppling, matsedel, terminsplanering och annan information från skolans ledning och pedagoger.

Logga in på intranätet

 

Elevhälsa

 

Vi på Elevhälsan på VRS Jarlaplan består av kurator, skolsköterska, speciallärare och specialpedagoger, och vi har tillgång till skolläkare och skolpsykolog. Vi kan vara ett stöd och hjälp för dig i frågor kring ditt fysiska och psykiska mående och till oss är du välkommen med stort som smått. Vi arbetar på skolan med förebyggande och hälsofrämjande arbete.

Du är, som elev, alltid välkommen att titta förbi!

Alexander Donka

Vi jobbar med Elevhälsa på VRS Jarlaplan

Skolsköterska

Susanne Hansson
susanne.hansson@gammal.vrskolor.nu

Biträdande rektor ansvarig för Elevhälsan

Louise Bedarvik
louise.bedarvik@vrg.se

Specialpedagog

Helena Larsson
helena.larsson@vrg.se

Kurator

Emma Fichter
emma.fichter@gammal.vrskolor.nu

Filtrera nyheterna genom att välja en typ nedan


Till alla nyheter

Har du några frågor?

Om du inte hittar svaren du söker på webbplatsen eller under vår FAQ, så är du välkommen att kontakta oss. Det smidigaste sättet är att använda formuläret. Vi svarar så fort vi kan! Om du är intresserad av att arbeta hos oss, vänligen fyll i formuläret på sidan ”Arbeta här”, inte detta formulär.

Kungstensgatan 6
114 25 Stockholm

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok