VRS Djursholm

Om vår skola

Högstadium

Viktor Rydbergs samskola ligger centralt i Djursholm, med närhet till bussar, Roslagsbanan, idrottsplats och skogsområdet Altorp i en anrik byggnad från 1910. Lokalerna är ljusa och inbjudande, med välutrustade klassrum, gymnastiksalar, aula och musikstudios. Skolan tar emot ca 570 elever i årskurs 7-9. Verksamheten är uppdelad i fyra arbetslag, vilket i praktiken innebär att den fungerar som en mindre skola. Verksamheten på Viktor Rydbergs skola Djursholm präglas av ett nära samarbete mellan elever, föräldrar, personal och övriga skolor i stiftelsen.

Följ oss på Instagram och gilla vår Facebook-sida!
Högstadium - Kontakta oss: Expeditionen: 08 622 21 20 eller info@vrsdjursholm.vrskolor.se

Läsåret

Skolstart HT-23 åk 7

21/08

Skolstart HT-23 åk 8 & 9

22/08

Höstlov HT-23

30/10 - 03/11

Julavslutning HT-23

22/12

Skolstart VT-24

10/01

Sportlov VT-24

26/02 - 01/03

Påsklov VT-24

29/03 - 05/04

Lovdag

01/05

Kristihimmelsfärd (Lovdagar)

09/05 - 10/05

Nationaldag

06/06

Skolavslutning VT-24 åk 7 & 8

10/06

Skolavslutning VT-24 åk 9

11/06

Våra inriktningar

Digitalt Öppet Hus

 

Välkommen till VRS Djursholms digitala Öppet Hus. Under ledning av rektor Lotta Nordgren får du under en kvart träffa skolledningen, lärare och elever som berättar om vår skola. Dessutom får du följa med på en virtuellt guidad tur i skolans lokaler.

Läs mer om skolan i vår broschyr!

Anmäl intresse

Skolvalsperioden för höstterminen 2023 är för närvarande stängd. Du kan anmäla intresse för VRS Djursholm här.

Carl-Haglind-VRSD-webb

“Det jag gillar mest med skolan är lärarna. Det finns så många bra lärare som alltid peppar på personer när man har haft en dålig dag och hjälper en när man inte förstår. Samt så finns det alltid så många olika intressanta saker att lära sig om och därför är man peppad inför lektionerna.”

Oliver Åhman, årskurs 9, inriktning engelska spets, VRS Djursholm

elwirea

“Det jag gillar mest med skolan är att jag har så mycket frihet och får tänka och skriva utifrån mina egna idéer. Jag gillar mina klasskamrater och mina lärare är bra. Stämningen på skolan är lugn och behaglig. Det är aldrig för högljutt men inte heller helt tyst. Jag känner mig trygg överallt på skolan och alla är vänliga.”

Alba Hartelius Höglund, årskurs 8, VRS Djursholm

matheus.rönningen

“Det bästa med VRS Djursholm är att det är akademiskt utmanande. Lektionerna är spännande och lärarna stödjer en när man behöver det samtidigt som det är mycket eget ansvar. Det är den perfekta skolan för dig som vill vara väl förberedd för framtida studier.”

Wilhelm Ankarcrona, VRS Djursholm

agnes.skantze.vrsd

“Det är jättesnälla klasskamrater, miljön är nära och perfekt. Det är nära till mycket annat och man hinner gå ut på rasten. Lärarna är framåt och bryr sig om eleverna.”

Werner Bartholdson, åk 7, VRS Djursholm

Skolledning: Biträdande rektor Louise Powers, rektor Lotta Nordgren och biträdande rektor Anna Harder

Föräldraförening

Föräldraföreningens syfte är att möjliggöra ett nära samarbete mellan skola, hem och fritid genom ett nätverk av engagerade föräldrar.

Alexander Donka

Spetsinriktning engelska

Se filmen om VRS Djursholms spetsinriktning engelska där du får möta elever och lärare som berättar om undervisningen på engelska.

djurs-vrs-skolmat

Skolmat

Varje dag serveras skolmat som tillagas på plats av Klein’s Kitchen. Det finns alltid ett vegetariskt alternativ och en salladsbuffé. Se matsedeln! I matsalen, som delas med VRG Djursholm, finns också ett café.

djurs-vrs-skolmat

Pedagogik på VRS

På Viktor Rydbergs skolor möter eleverna en varierad och omväxlande pedagogik. Våra engagerade lärare har stor frihet att utveckla sina arbetssätt. Upplevelsebaserad inlärning är en del av undervisningen och digitala hjälpmedel ger många möjligheter att individualisera och utveckla pedagogiken, ett område där stiftelsens skolor ligger långt framme. För de elever som har kommit längre i sin kunskapsutveckling och som har ett stort intresse för matematik finns möjlighet att läsa avancerad och fördjupad matematik.

Läsåret


Höstterminen 2023
 • 21/8 Skolstart HT-23 åk 7
 • 22/8 Skolstart HT-23 åk 8 & 9
 • 30/10-3/11 Höstlov
 • 22/12 Julavslutning
Vårterminen 2024
 • 10/1 Terminsstart
 • 26/2-1/3 Sportlov
 • 29/3-5/4 Påsklov
 • 1/5 Lovdag
 • 9/5-10/5 Kristi Himmelsfärd - Lovdagar
 • 6/6 Nationaldag
 • 10/6 Skolavslutning åk 7 & 8
 • 11/6 Skolavslutning åk 9

Frånvaroanmälan

Frånvaroanmälan görs via vårdnadshavarens konto på Admentum. Om du glömmer bort att frånvaroanmäla ditt barn, får du ett sms eller mail som meddelar att barnet inte är i skolan.

Gör frånvaroanmälan

Skolans intranät

På Admentum kan elev och vårdnadshavare se schema, läxor, återkoppling, matsedel, terminsplanering och annan information från skolans ledning och pedagoger.

Logga in på intranätet

Elevhälsa


Vi på Elevhälsan på VRS Djursholm består av kurator, skolsköterska, socialpedagog och specialpedagoger, och vi har tillgång till skolläkare och skolpsykolog. Vi kan vara ett stöd och hjälp för dig i frågor kring ditt fysiska och psykiska mående och till oss är du välkommen med stort som smått. Vi arbetar på skolan med förebyggande och hälsofrämjande arbete.

Du är, som elev, alltid välkommen att titta förbi!

elevhalsa-vrs-djh2

Vi jobbar med Elevhälsa på VRS Djursholm

Skolsköterska

Jessica Berg von Linde
jessica.berg@vrg.se

Skolkurator

Frida Hultsberg
frida.hultsberg@vrg.se

Specialpedagog

Helena Pechan
helena.pechan@vrg.se

Specialpedagog

Ronnie Bodell
ronnie.bodell@gammal.vrskolor.nu

Filtrera nyheterna genom att välja en typ nedan


Till alla nyheter

Kontakt

Om du inte hittar svaren du söker på webbplatsen eller under vår FAQ, så är du välkommen att kontakta oss. Det smidigaste sättet är att använda formuläret. Vi svarar så fort vi kan! Om du är intresserad av att arbeta hos oss, vänligen fyll i formuläret på sidan ”Arbeta här”, inte detta formulär.

Viktor Rydbergs väg 2
182 62 Djursholm

Telefonnummer expeditionen: 08-622 21 20

info@vrsdjursholm.vrskolor.se

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok