VRS Nacka

Öppet hus 2023 på Viktor Rydbergs skola Nacka

Varmt välkommen till Öppet hus 7 december kl. 17:30-19:00 på VRS Nacka! Under Öppet hus har du som vårdnadshavare tillsammans med ditt barn möjlighet att besöka skolans fina lokaler och prata med både elever, personal och skolledning.

 

Om vår skola

 

 

Grundskola F-6

VRS Nacka hade sin verksamhetsstart i augusti 2021 och har 270 elever. Skolan ligger i Fisksätra på Brantvägen 1, högt beläget med utsikt över havet och nära till Saltsjöbanan. Som alltid på Viktor Rydbergs skolor kommer eleven att stå i centrum, och elevers måluppfyllelse och välmående att ligga till grund för utformningen av verksamheten. “Hjärnan vill ha roligt” och därför ska undervisningen vara lustfylld och skolmiljön inspirerande. 

Se filmen om skolan!

Besöka skolan

 

 Vill du träffa personal och gå en rundtur i skolans fina lokaler?

Skicka ett mejl till info@vrsnacka.vrskolor.se så hör vi av oss till dig och bokar en tid.

Grundskola F-6. Kontakt för elever och vårdnadshavare som går hos oss sker i första hand genom Admentum.
Externa personer som vill komma i kontakt med skolan kan mejla infomejlen info@vrsnacka.vrskolor.se i första hand och alternativt ringa expeditionen 076-898 60 21

Läsåret

Skolstart HT-23

21/08

Höstlov HT-23

30/10 - 03/11

Julavslutning HT-23

22/12

Skolstart VT-24

09/01

Sportlov VT-24

26/02 - 01/03

Påsklov VT-24

29/03 - 05/04

Lovdag - Fritids stängt

01/05

Kristihimmelsfärd (Lovdagar) Fritids stängt

09/05 - 10/05

Nationaldag (Lovdag) Fritids stängt

06/06

Skolavslutning VT-24

12/06
Välj inriktning och ansök

donka-007-webb
donka-009-webb
donka-008-webb

Skolan

Vårt viktigaste uppdrag är att ge eleverna goda kunskaper och en livslång lust att lära. En trygg miljö präglad av god arbetsro är grunden för all undervisning. Vi ser skapande och undersökande arbete och lek som väsentliga delar i det aktiva lärandet.

Fisksätra 3D
 
Fisksätra Richard
 
Fisksätra matsal (1)
 

Vem kan söka?

VRS är fristående skolor som är öppna för alla elever som har rätt att gå i grundskolan. Finns det plats på skolan har alla rätt att gå där, oavsett om skolan ligger i den kommun där eleven är bosatt eller i en annan kommun. Syskonförtur tillämpas.

vrs_fisksatra_liggande_rod

Antagning

Elever som vill gå på VRS Nacka anmäler sig i vår kö. Intagningen tillämpar närhetsprincip till 50% av platserna och 50% av platserna ges utifrån kötid. Här kan du ställa ert barn/era barn i kö till skolan, för skolstart till hösten eller senare år. Under skolvalsperioden behöver du som vårdnadshavare även gå in i Nacka kommuns skolvalssystem ”Mitt skolval” och välja VRS Nacka.

Din plats i kön baseras på registreringsdatum och tidpunkt. Kommunikationen i antagningsprocessen sker digitalt, se därför till att uppdatera e-postadresser och övriga kontaktuppgifter i vårt kösystem. Skolan följer Nacka kommuns tidplan för skolval och meddelar besked om plats i enlighet med den.

Anmäl till kö

Ställ ditt barn i kö till Viktor Rydbergs skola Nacka.

IMG_1049

”Bäst med skolan är att det är lätt att få kompisar. Mina lärare är bra och mina favoritämnen är idrott, matte och bild.”

Zakarias Ali, årskurs 4, VRS Nacka

IMG_2093

“Det är en stor skola, bra lärare och bra och stor skolgård. Mitt favoritämne är matte för jag gillar att räkna.”

Idde Karbelius Malmjärn, årskurs 5, VRS Nacka

IMG_1038

”Jag gillar min skola för jag får ta det lugnt ibland och det är god mat. Jag älskar mina lärare för de ger oss bra lektioner och jag gillar rast.”

Casper Fröberg Lindroth, årskurs 2, VRS Nacka

Skolledning: Biträdande rektor Diana Gutherc och rektor Lisa Dahlberg

Läs intervju med Lisa Dahlberg

Skolledning: Biträdande rektor Diana Gutherc och rektor Lisa Dahlberg

Läs intervju med Lisa Dahlberg

Vi jobbar med Elevhälsa på VRS Nacka

Skolsköterska

Karin Westerlund
karin.westerlund@gammal.vrskolor.nu

Specialpedagog

Ylva Peterson
ylva.peterson@gammal.vrskolor.nu

Rektor ansvarig för Elevhälsa

Lisa Dahlberg
lisa.dahlberg@gammal.vrskolor.nu

Biträdande rektor ansvarig för Elevhälsa

Diana Gutherc
diana.guherc@gammal.vrskolor.nu

Amanda pressbild svartvit

“Att även få möta elever i de yngre åldrarna känns som helt rätt steg. Vi  arbetar mycket med språkutveckling som är grunden för all inlärning. Stiftelsens värdegrund kommer som alltid vid nyetableringar att genomsyra verksamheten.”

Amanda Hurst, skolchef

Elevråd

Skolans elevråd träffas flera gånger per termin och bidrar med idéer och tankar kring hur vi kan göra vår skola ännu bättre.

foraldraforening-sb-mini
koket-vrs-sb

Skolmat

Det erbjuds flera olika rätter i vår nyrenoverade matsal. Vegetariskt alternativ finns varje dag på menyn. Mellanmål serveras till elever på fritids och klubben efter skoldagens slut. Mycket omtyckt!

Läsårsdata


Höstterminen 2023
  • 21/8 Skolstart HT-23
  • 30/10-3/11 Höstlov
  • 22/12 Julavslutning
Vårterminen 2024
  • 9/1 Skolstart VT-24
  • 26/2-1/3 Sportlov VT-24
  • 29/3-5/4 Påsklov VT-24
  • 1/5 Lovdag
  • 9/5-10/5 Kristi Himmelsfärd
  • 6/6 Nationaldag
  • 12/6 Skolavslutning

Frånvaroanmälan

Frånvaroanmälan görs via vårdnadshavarens konto på Admentum. Om du glömmer bort att frånvaroanmäla ditt barn, får du ett sms eller mail som meddelar att barnet inte är i skolan.

Gör frånvaroanmälan

Skolans Admentum

På Admentum kan elev och vårdnadshavare, se schema, läxor, återkoppling, matsedel, terminsplanering och annan information från skolans ledning och pedagogiska personal.

Logga in på Admentum

Kontakta VRS Nacka

Om du inte hittar svaren du söker på webbplatsen eller under vår FAQ, så är du välkommen att kontakta oss. Det smidigaste sättet är att använda formuläret. Vi svarar så fort vi kan! Om du är intresserad av att arbeta hos oss, vänligen fyll i formuläret på sidan ”Arbeta här”, inte detta formulär.

Brantvägen 1
133 42 Saltsjöbaden

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok