Alla skolor

Vetenskap och konst

Vetenskap och konst går hand i hand. Kreativitet är en förutsättning för dem båda.
På stiftelsens skolor har vi högt ställda ambitioner inom såväl konstnärliga som teoretiska ämnen. Vi arbetar med en varierad pedagogik och samverkar med företag, universitet, högskolor och utövande konstnärer. På gymnasiet förbereder du dig för vidare studier genom att ungefär en fjärdedel av lektionerna hålls på engelska av lärare som har engelska som modersmål. Alla elever har tillgång till en egen laptop, vilket innebär att bland annat sociala medier, programmering och redigering av ljud och bild kan användas som naturliga uttrycksformer i undervisningen.

Gymnasieskolor

VRG Djursholm

Om skolan

Viktor Rydberg gymnasium Djursholm ligger i en vacker miljö nära bussförbindelser och Roslagsbanan.

Läs mer!

Campus Viktor Rydberg

Om skolan

I prisbelönade och inspirerande lokaler i en vacker miljö något kvarter från Odenplan, i hjärtat av Vasastan ligger campuset.

Läs mer!

VRG Sundbyberg

Om skolan

Viktor Rydberg gymnasium Sundbyberg har nu startat sin verksamhet i nyrenoverade lokaler i hjärtat av centrala Sundbyberg.

Läs mer!

Grundskolor

VRS Djursholm

Om skolan

Viktor Rydbergs samskola Djursholm (7-9) ligger nära bussförbindelser och Roslagsbanan i en anrik byggnad från 1910 som nyligen har genomgått en grundlig renovering. Skolan inrymmer både gymnastiksalar och en välutrustad musikstudio.

Läs mer!

VRS Jarlaplan

Om skolan

Viktor Rydbergs skola Jarlaplan (7-9) ligger sedan 2023 i nyrenoverade och ljusa lokaler på Kungstensgatan 6. Fastigheten byggdes redan 1932 för Stockholms borgarskola och sedan 2003 har stiftelsen Viktor Rydbergs skolor bedrivit verksamhet i huset.

Läs mer!

VRS Sundbyberg

Om skolan

Viktor Rydbergs skola Sundbyberg (7-9) ligger i hjärtat av centrala Sundbyberg, nära till tunnelbanans blå linje, pendeltåg, fjärrtåg och bussar. Skolan flyttade 2019 tillsammans med gymnasiet in i nyrenoverade VR Campus Sundbyberg på Landsvägen.

Läs mer!

VRS Nacka

Om skolan

Viktor Rydbergs skola Nacka, i dagsläget F-6, ligger högt beläget med utsikt över havet och nära till Saltsjöbanan. Byggnaden har genomgått en omfattande renovering inför verksamhetsstarten HT-2021.

Läs mer!

FAQ

Hur vet jag vilken skola som passar bäst för mig?

Svar:

Det kan man aldrig veta helt säkert men man kan skaffa sig mycket information genom att besöka skolans Öppet Hus, där du får träffa skolledning, lärare och elever som berättar om skolan. Besök gärna skolans sociala medier för att få en känsla för hur vardagen på skolan är. Dessutom kan du här på hemsidan få reda på mycket information om skolan och läsa intervjuer med elever och rektorer. Hör gärna av dig vid frågor!

Hur ser fördelningen av elever ut på skolorna?

Svar:

Eleverna på VRG kommer från olika delar i Stockholmsområdet. På VRG Djursholm går elever från 13 olika kommuner, från framför allt Norrortskommuner och Stockholms kommun. På gymnasieskolorna i innerstan är den geografiska spridningen stor, för på VRG Odenplan går elever från 30 olika kommuner och på VRG Jarlaplan går elever från 25 olika kommuner. På VRG Sundbyberg går elever från 12 olika kommuner, från framför allt kommuner i västerort och Stockholms kommun.

Eleverna på VRS kommer också från olika kommuner men en stor del av högstadieeleverna kommer från närområdet. På VRS Djursholm, som har närhetsprincip, kommer eleverna från 7 olika kommuner. De två högstadieskolorna med köprincip, VRS Vasastan och VRS Sundbyberg, har elever från 16- respektive 10 olika kommuner.

Kostar det att gå på era skolor?

Svar:

Nej, det är helt gratis att gå på stiftelsens skolor. Svenska friskolor är skattefinansierade med skolpeng, och får inte ta ut elevavgifter.

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok