Campus Viktor Rydberg

Öppet hus HT-23 och VT-24 på Campus Viktor Rydberg

Varmt välkommen till Öppet hus på Campus Viktor Rydberg 5 december och 23 januari kl. 16-19! 

30 januari kl. 15:15-17:00 är du välkommen på Öppet hus för Estetiska programmet.

Campus Viktor Rydberg

Gymnasium

Campus Viktor Rydberg, f.d. VRG Jarlaplan och VRG Odenplan, bildade till terminsstart 2023 ett gemensamt campus och välkomnade ca 1200 elever i de tre årskurserna. Campus består av två byggnader, Frejgatan 30 i ljusa, vackra lokaler intill Odenplan och Norrtullsgatan 41 A, i inbjudande lokaler som vetter mot Enkehusparken. Campus Viktor Rydberg erbjuder Ekonomiprogrammet, Estetiska programmet, Samhällsvetenskapsprogrammet och Naturvetenskapsprogrammet med inriktningar. Här undervisas du av skickliga lärare som sätter eleven i centrum.

Viktor Rydbergs skolor betraktas av många som Sveriges bästa. Det gör att både de skickligaste lärarna och mest ambitiösa eleverna söker sig hit. Resultaten och betygen är bland landets högsta, men det som mest definierar oss är engagemanget och passionen. Vi nöjer oss dock inte med det.

Vi vet att vår framgång inte är en slump utan resultatet av ett hårt och ständigt pågående arbete, tydliga pedagogiska ambitioner samt nyfikenhet och viljan att alltid bli bättre.

När vi blickar utanför Sverige eller ser på Sveriges egna universitet och högskolor så är det uppenbart att formerna för undervisning är under förändring. Det har lett till nya insikter som också betyder ännu bättre möjligheter.

På Viktor Rydbergs skolor vill vi att våra arbetsformer ska ge eleverna helhetssyn. Vi vill utveckla deras kreativa sidor och slutledningsförmågor. Tekniken gör det möjligt att ha ett större utbyte med samhället utanför. Föreläsare från hela världen kan nu bli en naturlig del i undervisningen och våra elever knyter viktiga kontakter. Självklart utnyttjar vi också Stockholms rika kulturliv. För att underlätta individanpassning och bästa praktik går vi från fasta klasser till en arbetsform där eleverna omges av ett lärarlag, som arbetar tillsammans och skräddarsyr utbildningen efter elevernas behov. Alla som studerar samma program utgör en gemensam grupp, som också delas in i mindre seminarie- och studiegrupper. Lärarna ingår i lärarlag som föreläser, undervisar, handleder och examinerar. I varje lärarlag ingår även elevhälsopersonal. På alla program finns möjlighet att lägga till kurser eller aktiviteter inom det estetiska området som t.ex. bildkonst, musik och litteratur. Organisationen möjliggör akademiskt djup, bildning och en skolvardag där man mår bra och är trygg.

För att genomföra detta och därmed rusta våra elever inför framtiden har vi genomgått en omvandling där de välkända och väletablerade VRG Jarlaplan och VRG Odenplan slogs ihop och från och med hösten 2023 tillsammans bildar en gymnasieskola på ett gemensamt campus – Campus Viktor Rydberg.

I prisbelönade och inspirerande lokaler i en vacker miljö något kvarter från Odenplan, i hjärtat av Vasastan ligger campuset. Här i gamla Norrtulls sjukhus och över gatan i ett sekelskifteshus i Enkehusparken finns alla förutsättningar för detta centrum för bildning, engagemang och kreativitet. Hos oss går vetenskap och konst hand i hand och det känns när man stiger in på campuset och när man möter vår personal och våra elever. Vi använder konsten och estetiken som redskap och möjlighet till bildning och nya perspektiv.

Hos oss får varje enskild elev de bästa förutsättningarna för att lyckas med sina studier, må bra och förberedas för att i framtiden framgångsrikt kunna ta sig an såväl universitetsstudier som ett utmanande och föränderligt arbetsliv.

Följ oss på Instagram!

Digital rundtur i våra lokaler på Campus Viktor Rydberg

Läs mer i vår broschyr

Gymnasium - Kontakta oss: 08 622 21 50 eller info@vrgcampus.vrskolor.se

Läsåret

Skolstart HT-23 åk 1

21/08

Skolstart HT-23 åk 2 & 3

22/08

Höstlov HT-23

30/10 - 03/11

Julavslutning HT-23

22/12

Skolstart VT-24

09/01

Sportlov VT-24

26/02 - 01/03

Påsklov VT-24

29/03 - 05/04

Lovdag

01/05

Kristi Himmelsfärd och lovdag

09/05 - 10/05

Nationaldag

06/06

Skolavslutning VT-24

11/06

Student 2024

12/06
Välj inriktning och ansök
Igor-Romanus-VRGJ-webb

”Det är riktigt roligt att gå teater, jag skrattar på majoriteten av lektionerna. Det är varierande och jag lär mig på ett underhållande och stimulerande sätt. Man får en paus från de stillasittande teoretiska kurserna. Det finns mycket teori i teaterkurserna med, men dem omvandlas ofta till en praktisk uppgift vilket gör lärandet kul.”

Jonathan Berg, årskurs 2, Estet/Teater, Campus Viktor Rydberg

Igor-Romanus-VRGJ-webb

”För mig är det den perfekta kombinationen att gå Natur-Musik! Jag får möjlighet att tillsammans med mina klasskompisar utöva ett av våra gemensamma fritidsintressen på skoltid. Utöver musiken läser vi samma kurser som på naturvetenskapsprogrammet, och kommer även att få den behörigheten.”

Vera Amorell Hellberg, årskurs 2, Natur/Musik, Campus Viktor Rydberg

Igor-Romanus-VRGJ-webb

”Om du vill lära dig på bästa vis med lärare som engagerar, uppmuntrar och bryr sig, är Campus Viktor Rydberg skolan för dig! Du kommer definitivt vara väl förberedd inför universitetet, speciellt om du vill plugga utomlands.”

Kristina Jamil, årskurs 2, Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning beteende, Campus Viktor Rydberg

Skolledning: Biträdande rektorer Stina Afsenius, Jakob Englund, rektor Kara Barker-Åström, biträdande rektorer Therese Bénèzeth och Warren Russell

 

Elevhälsa

 

Elevhälsan på Campus Viktor Rydberg består av kurator, skolsköterska och speciallärare, och vi har tillgång till specialpedagoger, skolläkare och skolpsykolog. Vi kan vara ett stöd och hjälp för dig i frågor kring ditt fysiska och psykiska mående och till oss är du välkommen med stort som smått. På skolan arbetar vi även med förebyggande och hälsofrämjande arbete och vi finns på plats delar av skolveckan.

Som elev är du alltid välkommen att titta förbi!

Alexander Donka

 

Vi jobbar med Elevhälsa på Campus Viktor Rydberg

 

Skolsköterska

Sanna Sagvik
sanna.sagvik@gammal.vrskolor.nu

Skolkurator (Estet & Natur)

Helene Symreng
helene.symreng@gammal.vrskolor.nu

Skolkurator (Ekonomi och Sam)

Lotta Andersson
lotta.andersson@vrg.se

Skolkurator

Maher Hezam
maher.hezam@vrg.se

Speciallärare

Åsa Sundbergh
asa.sundbergh@vrg.se

Speciallärare

Pernilla Löfgren
pernilla.lofgren@vrg.se

Specialpedagog

Ingrid Markham
ingrid.markham@gammal.vrskolor.nu

Alexander Donka

Föräldraförening

Föräldraföreningens syfte är att möjliggöra ett nära samarbete mellan skola, hem och fritid genom ett nätverk av engagerade föräldrar. Medlemsskapet är frivilligt och medlemsavgiften går oavkortat till elevaktiviteter och elevföreningar som verkar på skolan. Kontaktuppgifter finns här.

Matte Åsa VRGO

Undervisning på engelska

Att behärska det engelska språket i tal och skrift är en framgångsfaktor som blir allt viktigare. Undervisningen på VRG sker därför både på svenska och engelska. Under gymnasietiden kommer åtminstone en fjärdedel av elevens undervisning ske på engelska, av en lärare som har engelska som modersmål. Vilka kurser som ges på engelska varierar.

Skärmavbild 2021-01-18 kl. 15.52.13

Skolmat

Varje dag kommer det att serveras skolmat som tillagats på plats av Klein’s Kitchen. Det kommer alltid att finnas ett vegetariskt alternativ och en salladsbuffé.

oden-vrg-skolmat

Läsåret


Höstterminen 2023
 • 21/8 Skolstart HT-23 åk 1
 • 22/8 Skolstart HT-23 åk 2 & 3
 • 30/10-3/11 Höstlov
 • 22/12 Julavslutning
Vårterminen 2024
 • 9/1 Skolstart VT-24
 • 26/2-1/3 Sportlov
 • 29/3-5/4 Påsklov
 • 1/5 Lovdag
 • 9/5-10/5 Kristi Himmelsfärd
 • 6/6 Nationaldag
 • 11/6 Skolavslutning
 • 12/6 Student

Filtrera nyheterna genom att välja en typ nedan


Till alla nyheter

Har du några frågor?

Om du inte hittar svaren du söker på webbplatsen eller under vår FAQ, så är du välkommen att kontakta oss. Det smidigaste sättet är att använda formuläret. Vi svarar så fort vi kan! Om du är intresserad av att arbeta hos oss, vänligen fyll i formuläret på sidan ”Arbeta här”, inte detta formulär.

Frejgatan 30
113 49 Stockholm

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok