Våra niondeklassare på Viktor Rydberg visar mycket goda kunskapsresultat igen!

Skolverket har publicerat officiell statistik som visar att våra niondeklassare som gick ut 2019 har presterat bra i år igen.

2019-10-04

Det genomsnittliga meritvärdet för skolorna motsvarade 278,4. Om Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor var en kommun skulle vi ligga högst av alla kommuner i länet. Vi kan se att våra elever klarar sina studier på gymnasiet väl, vilket också syns i exempelvis Stockholmsprovet i matematik.

  – Alla vi som jobbar inom Stiftelsen Viktor Rydberg  är stolta och glada att se våra elevers framgång, säger skolchef, Kristy Lundström

Resultatet, som hamnar bland landets toppskolor, kan jämföras med det genomsnittliga meritvärdet för Stockholms län, både fristående och kommunala skolor, som landade på 248 och för hela riket 229,8. Högsta meritvärde motsvarar 340 poäng.

   – Utbildningen på våra skolor håller hög kvalitet med starkt ledarskap, engagerad och kompetent personal, strukturerade lärmiljöer och ett genomgående fokus på relationer som lyfter eleven. När jag ser Skolverkets statistik, att vi har 100% behöriga elever till gymnasiet, blir jag oerhört stolt, säger Kristy Lundström. 

Vi på VR Skolor vill särskilt lyfta fram några framgångsfaktorer:

  • Lärare som sätter elevernas lärande i fokus genom att anpassa undervisningen.
  • Starka elevhälsoteam som genomsyras av förebyggande och främjande arbete.
  • Estetiska uttryck har en naturlig plats i våra klassrum.
  • Kollegialt samarbete med pedagogisk och didaktisk samsyn. 
  • En positiv skolkultur som präglas av goda relationer mellan personal, elever och föräldrar.

 

I år firar Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor 25 år – där elevens resultat fortsatt är det viktigaste kvittot på att vi lyckas med vår vision.

 

Kristy Lundström, skolchef

Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor

vrskolor.se

Länktips

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok