VRG Djursholm

Öppet hus HT-23 och VT-24 på VRG Djursholm

Varmt välkommen på Öppet hus 29 november och 7 februari kl. 18-20!

Om vår skola

Gymnasium

VRG Djursholm är stiftelsens första skola som startade 1994. Skolan ligger i en vacker miljö nära bussförbindelser och Roslagsbanan. Vi erbjuder en högskoleförberedande undervisning med kompetenta och engagerade lärare. Du kan välja både teoretiska och kreativa fördjupningskurser och du har möjlighet att inom ditt individuella val välja kurser som ger meritpoäng för vidare studier. Alla elever erbjuds att läsa Entreprenörskap för att uppmuntra till problemlösning och kreativt tänkande. För dig som efter gymnasiet planerar att söka vidare till universitet, både i Sverige och utomlands, hjälper vår studievägledare gärna till. På skolan finns elevföreningar som exempelvis elevkåren och idrottslaget som deltar i idrottsutbyten med andra skolor i Sverige. Eleverna på VRG Djursholm kommer från ca tio olika kommuner i Stockholmsområdet och elevernas olika erfarenheter gör skolan till en spännande mötesplats.

Följ oss på Instagram och gilla vår Facebook-sida!

Gymnasium - Kontakta oss: 08 622 21 10 eller info@vrgdjursholm.vrskolor.se

Läsåret

Skolstart HT-23 åk 1 kl. 09:00

17/08

Skolstart HT-23 åk 2 & 3

21/08

Höstlov HT-23

30/10 - 03/11

Julavslutning HT-23

21/12

Skolstart VT-24

10/01

Sportlov VT-24

26/02 - 01/03

Påsklov VT-24

29/03 - 05/04

Lovdag

01/05

Kristi Himmelsfärd

09/05 - 10/05

Nationaldag

06/06

Skolavslutning VT-24 åk 1 & 2

10/06

Student 2024

07/06
Välj inriktning och ansök

Hör och se oss berätta om VRG Djursholm

 

Medverkar gör skolchef Amanda samt elever och lärare från skolans alla program

1. Ekonomiprogrammet

2. Naturprogrammet

3. Samhällsprogrammet

4. Virtuellt guidad tur i skolans lokaler

Läs mer i vår broschyr

Digital rundtur i våra lokaler

Följ med in i våra lokaler! Under 2 minuter får du både se och höra om klassrum, korridorer, matsal och andra lokaler som skolans elever spenderar tid i.

Hampus Wachtmeister

“Jag sökte till VRG för att jag hade hört från vänner och bekanta att skolan håller god kvalité när det gäller utbildning. Jag hade även hört att stämningen var bra mellan eleverna och att man har väldigt roligt som elev på skolan. Jag hade även hört att VRG har bra extra anpassningar för de som behöver, vilket var extremt viktigt för mig som har ADHD.”

Lea Gillberg, årskurs 2, Ekonomi/Ekonomi, VRG Djursholm

Adriana Palomino

“Det bästa med skolan är sällskapen och gemenskapen. Enda sedan första ring kände jag mig välkommen bland alla årskullar och jag tyckte att det var så kul att dem äldre genuint ville prata med oss yngre. Skolans så kallade ”VRG anda” genomsyrar alla elever på skolan, vilket skapar en stark skolandra där alla är stolta över att få vara en del av VRG. Sällskapen (elevkåren) är det som bidrar mest till VRG andan och är den plattform där eleverna kan lära känna varandra.”

Daniel Dahlquist-Sjöberg, Natur/Sam, VRG Djursholm

Skolledning: Biträdande rektor Anna Gobén-Haleen, ektor Lotta Nordgren och biträdande rektor Frida Stavrén

Skolledning-VRGD

Elevhälsa


Vi på elevhälsan på VRG Djursholm består av kurator, skolsköterska och specialpedagoger, och vi har tillgång till skolläkare och skolpsykolog. Vi kan vara ett stöd och hjälp för dig i frågor kring ditt fysiska och psykiska mående och till oss är du välkommen med stort som smått. Vi arbetar på skolan med förebyggande och hälsofrämjande arbete och finns på plats måndag-fredag.

Du är, som elev, alltid välkommen att titta förbi!

Alexander Donka

Vi jobbar med Elevhälsa på VRG Djursholm

Skolsköterska

Ann-Charlotte Wahlberg
ann-charlotte.wahlberg@vrg.se

Skolkurator

Erica Hebbe
erica.hebbe@vrg.se

Specialpedagog

Helena Swärd Granath

helena.sward.granath@gammal.vrskolor.nu

EHT-koordinator

Karin Granath Nerell
karin.granath.nerell@vrg.se

Biträdande rektor ansvarig för EHT

Anna Gobén-Haleen
anna.goben@vrg.se

Alexander Donka

Blockschema

På VRG läser eleverna i blockschema vilket innebär längre sammanhållen lektionstid i varje kurs. Som regel har eleverna därmed varje kurs en gång i veckan. Lektionen är 165 minuter, inklusive rast, vilket möjliggör en varierad undervisning med olika moment. Skoldagen har en lektion på förmiddagen och en lektion på eftermiddagen. Vissa kurser är undantagna blockschemat.

elevhalsa-vrg-djh

Föräldraförening

Föräldraföreningens syfte är att möjliggöra ett nära samarbete mellan skola, hem och fritid genom ett nätverk av engagerade föräldrar. Kontakta föräldraföreningen direkt om du är intresserad av att bli medlem!

VRG Djursholms föräldraförening

Undervisning på engelska

Att behärska det engelska språket i tal och skrift är en framgångsfaktor som blir allt viktigare. Undervisningen på VRG sker därför både på svenska och engelska. Under gymnasietiden kommer ungefär en fjärdedel av elevens undervisning ske på engelska, av en lärare som har engelska som modersmål. Vilka kurser som ges på engelska varierar.

Alexander Donka

Skolmat

Varje dag serveras skolmat som tillagas på plats av Klein’s Kitchen. Det finns alltid ett vegetariskt alternativ och en salladsbuffé. Se matsedeln! I matsalen, som också delas med VRS Djursholm, finns också ett café.

Alexander Donka

Läsårsdata


Höstterminen 2023
 • 17/8 Skolstart HT-23 åk 1 kl. 09:00
 • 21/8 Skolstart HT-23 åk 2 & 3
 • 30/10-4/11 Höstlov
 • 21/12 Julavslutning
Vårterminen 2024
 • 10/1 Skolstart VT-24
 • 26/2-1/3 Sportlov VT-24
 • 29/3-5/4 Påsklov VT-24
 • 1/5 Lovdag
 • 9/5-10/5 Kristi Himmelsfärd
 • 6/6 Nationaldag
 • 10/6 Skolavslutning VT-24 åk 1 & 2
 • 7/6 Student 2024

Frånvaroanmälan

För elever under 18 år är det vårdnadshavaren som gör frånvaroanmälan. Om en anmälan inte har gjorts och eleven inte har närvaro, delges vårdnadshavaren detta via sms. Hanteringen av frånvaro sköts med hjälp av skolans intranät.

Gör frånvaroanmälan

Admentum

I Admentum kan elev och vårdnadshavare anmäla frånvaro, se läxor, omdömen, schema, läsa allmän information från skolans ledning och pedagogiska personal. Här finns även länkar som hjälper dig i dina studier.

Logga in på Admentum

Filtrera nyheterna genom att välja en typ nedan


Till alla nyheter

Har du några frågor?

Om du inte hittar svaren du söker på webbplatsen eller under vår FAQ, så är du välkommen att kontakta oss. Det smidigaste sättet är att använda formuläret. Vi svarar så fort vi kan! Om du är intresserad av att arbeta hos oss, vänligen fyll i formuläret på sidan ”Arbeta här”, inte detta formulär.

Viktor Rydbergs väg 31
182 62 Djursholm

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok