VRS Sundbyberg tar hem andraplatsen under First Lego League i Danmark!

Efter vinst i tekniktävlingens regionfinal i Stockholm fick VRS Sundbyberg tävla i Danmark. Helgen bjöd på fina framgångar och trots tufft motstånd tog VRS Sundbyberg hem en ärofylld andraplats i robotkörningen.

First Lego League

2019-12-12

Lag “New Vision” från VRS Sundbyberg vann First Lego Leagues (FLL) regionfinal i Stockholm, där alla våra tre högstadieskolor tog plats på prispallen! Det vinnande laget åka till den Skandinaviska tävlingen i Roskilde, Danmark. Efter vinsten i Stockholm var helgen i Danmark efterlängtad och spänningen var hög. Veckan innan hade eleverna haft tid att att fixa de sista detaljerna inför tävlingen. På tåget ner till Danmark var det ett förväntansfullt gäng elever, ackompanjerat av medföljande NO-läraren Robert-Jan och elevresursen Elias, som passade på att öva på presentationer och sätta taktiker.

Lagets robot “Robot-Jan”, namngiven efter Robert-Jan, satt i säkert förvar i en av elevernas knä under hela resan. Inget fick riskera tävlingen. Väl på plats möttes eleverna av lag från hela Norden med häftiga robotar och flashiga montrar. Lördagens tävling blev intensiv och innefattade presentationer, träffar med juryn och så höjdpunkten – själva robotkörningen. Efter flera omgångar stod det klart att VRS Sundbyberg hade tagit sin ända till finalen, och skulle möta det norska laget “Aqua Heroes”.

Eleverna lämnade Danmark med glädje, stolthet och ett välförtjänt silver. Laget blev dessutom nominerade i grenen teknikpresentation, och fick beröm för sin forskning kring hur självscanning i matvarubutiker kan utvecklas till att även kunna användas av synskadade personer i större utsträckning, och för sina kärnvärden. Innan det bar hem till Sverige igen firades framgångarna med en heldag på Tivoli i Köpenhamn.

Helgen sammanfattad i en mening blir “Tillsammans åstadkommer vi mer”. Stort grattis och fantastiskt bra jobbat!

Länktips
Kort om

I First Lego League tävlar årskurs 8-elever i olika grenar, som de har förberett som en del av teknikundervisningen. Våra tre högstadieskolor, VRS Djursholm, VRS Vasastan och VRS Sundbyberg deltar varje år.

Läs mer här.

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok