Framgångar för våra tre högstadieskolor som tävlade i First Lego League!

2019-11-17

First Lego League-VRSS-2019

Laget ”New Vision” från Viktor Rydbergs skola Sundbyberg blev årets Champion.

 

First Lego League är en del av teknikundervisningen på VR Skolor, vi arbetar med projektet i årskurs 8. Projektet är en del av undervisningen inom ramen för teknikämnet. Varje skola har en skoltävling där man visar upp sitt arbete, de vinnande lagen får tävla i regionsfinalen som anordnas av Vetenskapens hus på Kungliga Tekniska högskolan.

Årets tema var City Shaper, nästan 200 tävlande elever intog AlbaNova och i sann ingenjörsanda i fyra moment:

– Robotkörning
– Teknik
– Projekt
– Kärnvärden

Laget ’New Vision’ från VRS Sundbyberg vann deltävlingarna robotkörningen och teknik, där de presenterade hur de konstruerat och programmerat sin robot, och därmed vann också hela tävlingen. De kommer att åka till Roskilde den 30 november för att tävla mot lag från hela Skandinavien. VRS Djursholm kom på andra plats och VRS Vasastan på tredje plats.

 

First Lego LeagueFirst Lego League

VRS Djursholms lag ”Pink Panther” blev nominerad till Scandianvian Innovation Award. Deras bidrag kommer att skickas vidare till en jury i Norge.

Stort tack till alla som varit involverade i Lego denna termin. Extra superstort TACK till Lena, Pia, Dan och Olof som coachat våra elever.

Stora framgångar för VR skolor på FLL.

Dela inlägg

Länktips

Twitterflöde

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok