Glad sommar!

Sommarlov för VR skolor

Ytterligare ett läsår har nu passerat, med en väldigt annorlunda vårtermin. Många timmars engagemang och hårt arbete är nu över för detta läsår, och nu har alla elever på VR skolor sommarlov. Här har vi samlat bilder och filmer från våra sju skolors sommaravslutningar och studentfiranden på VRG. Det blev ett annorlunda avslut på vårterminen, med skolavslutningar digitalt eller i mindre grupper och 18 olika studentutspring på VRG – ett för varje avgångsklass.

Med det vill vi önska alla avgångselever ett varmt lycka till. Vi hoppas att alla elever och personal får en trevlig och skön sommar, så ses vi igen i augusti!

 

VRG Djursholm

 

”There is a place in Danderyd, they call it VRG…”

 

En sista sång till studenterna från personalen på VRG Djursholm, om åren som gått och åren som ligger framför dem. Lyssna här!

VRG Odenplan

 

Digital skolavslutning på VRGO!

 

Elever, föräldrar och personal kunde på distans följa den livesända skolavslutningen på VRG Odenplan. Med rektorstal av Christina Nyström, stipendieutdelning och tal av skolchef Kristy Lundström, tal av elevkårens presidium och fantastiska musikframföranden – både live och inspelat i studio. Se hela den digitala skolavslutningen här!

VRG Jarlaplan

 

”Vi är 01, vi löser situationen!”

Efter en idé av eleverna Markus Mühlenbock och Pelle Kronberg har ett gäng elever på VRG Jarlaplan spelat in en musikvideo om deras student, som inte blev som planerat. Ett mästerverk – signerat class of 2020!

”För 2020 tar studenten, det här är slutpresenten”

VRG Jarlaplans personal sjunger till avgångseleverna 2020 under studentlunchen. Vilket drag!

VRG Sundbyberg

 

 

För de 160 eleverna i den första kullen på Viktor Rydberg gymnasium Sundbyberg blev den första skolavslutningen helt digital. Men det hindrade inte eleverna på estetiska programmet inriktning musik från att uppträda, rektor Kajsa att hålla tal och lärarna att spexa med en TikTok-video. Dessutom fick alla elever vara med i en Kahoot på distans!

Rektor Kajsa sommartalar med rekvisita från läsåret som passerat

Musikeleverna framför Mando Diaos ”Strövtåg i hembygden” till bilder från läsåret

VRS Djursholm

 

VRS Vasastan

 

”Keep on moving!”

Efter succélåten Tomt i korridorerna… till eleverna i karantän, som uppmärksammades av VasastanDirekt, spelade elevresurserna Felix, Britta, Lucas, Viveka, Jacob och Emma på VRS Vasastan in en ny film tillägnad avgångseleverna på skolan. ”Stay humble men bevara lite attityd, kom ihåg vad ni minns från mr. Viktor Ryd”.

VRS Sundbyberg

 

IMG_0140
Avgångsträdet

 

En ny tradition på VRS Sundbyberg är att när avgångseleverna slutar så förevigas dem på skolan, med sina lillfinger-avtryck. Trädet är ritat av avgångseleven Frida Imgård, och här finns alla 150 04:ors fingeravtryck.

God Kamrat 2020

 

Det mest ärofyllda priset en elev inom Stiftelsen kan motta är God Kamrat. Utmärkelsen delas ut på alla skolor till en eller flera avgångselever, i årskurs 9 på högstadiet och årskurs 3 på gymnasiet, för att uppmärksamma elever som har visat ett gediget kamratskap och som har varit ett föredöme för övriga elever på skolan. Se årets mottagare av God Kamrat 2020!

god-kamrat-mini

 

Sidan är publicerad av Richard Wahlström, webbredaktör.

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok