Före detta VRG-elev i final Talarforum Talang 2019

Den 20 februari var det dags för finalisterna att inta scenen på Kistamässan strax utanför Stockholm och hålla sin föreläsning.Bland finalisterna fanns vår före detta elev från VRG Odenplan, Emma Wretman.

vrg-talarforum-final

Bland finalisterna på Talarforum Emma Wretman, f.d. elev vid VRG Odenplan.

2019-03-05

Efter att Emma tog studenten förra året har hon varit väldigt aktiv. Hon startade redan under sin skoltid hos oss UF-företaget ”Bakom skärmen” tillsammans med sina kamrater Sonja Otteklint och Cecilia Sahlén, som vi tidigare har skrivit om här på hemsidan. Idag föreläser hon för att dela sin kunskap och vill öka förståelsen kring sociala medier och den värld som finns bakom skärmarna.

Talarforum anordnar varje år en tävling, Talarforum Talang, där man helt enkelt letar efter morgondagens stjärnföreläsare. Man får själv anmäla sig och söka till detta evenemang, och Emma var snabbt på bollen.

”Jag är 19 år och föreläser därför från ett unikt perspektiv, en ungdoms. Jag tillhör den första generation som har växt upp med sociala medier och det finns så mycket om den värld bakom skärmarna som jag vill dela med mig av”, svarar hon för Talarforum när de frågade henne varför hon valde att söka.

Efter varje finalföreläsning får talaren konstruktiv kritik från en jury. Vinnaren får ett års coachning, för att kunna utvecklas ännu mer i sin talarkarriär. Även om det i år inte blev någon vinst för Emma med sin föreläsning så är vi väldigt stolta över henne, och hon känner sig nöjd med sin medverkan. ”Föreläsningen gick bra och det var riktigt häftigt att få stå på scen framför en så erfaren jury”, berättar hon för oss.

Vi önskar dig stort lycka till med dina föreläsningar och din framtida karriär. Du är en sann förebild!

Länktips
Kort om UF-företag

Sedan 1980 har Ung Företagsamhet utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap.

Ungforetagsamhet.se

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok