Bakom Skärmen

12 oktober, 2018

Vårt mål: Ökad förståelse!

 

Bakom Skärmen är ett företag som drivs av de tre unga tjejerna Emma Wretman, Sonja Otteklint och Cecilia Sahlén. Det hela började som ett UF-företag när de tre var elever hos oss på VRG Odenplan och läste kursen ”Entreprenörskap & Företagande”.

-Genom undersökningar insåg vi att många föräldrar vill få en större inblick i vad deras barn gör på internet. Frågan var bara hur de skulle gå tillväga, berättar de själva och idén till Bakom Skärmen var född.

Från att från början vara en föreläsning för föräldrar om sociala medier och hur barn använder nätet, har de nu utvecklats till att de vill få vuxna att engagera sig och bli medvetna om klimatet och de normer som råder på internet. Att starta kommunikation, samtal och förståelse mellan vuxna och unga tror de är nyckeln till förebygga psykisk ohälsa som är orsakad av social medier. Med en ökad kunskap hos vuxna om nätmobbning, skönhetshets och andra problem kopplade till sociala medier, så tror grundarna till Bakom Skärmen att det blir lättare för barn och unga att berätta om sina problem och be om hjälp.

Företaget Bakom Skärmen erbjuder föreläsningar om sociala medier då det är ungdomarna som oftast har bättre koll det dessa och dess användning i dagens samhälle.

Nu den 15 oktober har du möjligheten att höra tjejerna föreläsa, då de är en av föreläsarna på eventet ”Bygga Broar” på Rival. Eventet handlar om att bygga broar mellan generationer och kompetenser. Det är ett viktigt arbete som dessa unga tjejer gör och vi är så stolta över våra före detta elever.  Det är så kul att få följa dem i det verkliga livet och att se hur en tanke blir verklighet. Vi önskar dem all lycka till!

Här kan du läsa mer om Bakom Skärmen på deras hemsida. Du hittar dem även på Facebook eller Instagram.

Dela nyheten

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok