Elever från VRG Odenplan står som vinnare i Unga Forskare

2019-04-01

Utställningen Unga Forskare är Sveriges största vetenskapsmässa och tävling för gymnasieprojekt inom naturvetenskap, teknik och matematik. När vinnarna korades var elever från VRG Odenplan med på både första och andra plats.

Rebecka Mähring, som har forskat om kaosteori, vann första pris i Intel International Science and Engineering Fair, ISEF, ett resestipendium till världens största vetenskapliga utställning och tävling för unga i USA.

Charles Maddock kom på andra plats i CASTIC, China Adolescents Science and Technology Innovation Contest, ett resestipendium till en utställning och tävling för ungas vetenskapliga projektarbeten i Kina.

Vid utställningen Unga Forskare utser man Sveriges Unga Forskningslandslag, som får representera Sverige i världens största vetenskapstävlingar för unga världen över. Utöver de vinnare som får ingå i landslaget, utsåg man även vinnare i ytterligare tio stipendiekategorier.

Våra elever slutar aldrig att förvåna oss över deras talanger och kunskaper, och vi är så stolta över deras framgångar!

Utställningen Unga Forskare

Länktips

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok