VRSV teachers share some digital tools from ISTE conference in Philadelphia, USA

VRSV teachers Mia Wedar and Kristin Tossavainen share some digital tools from ISTE conference in Philadelphia.

I juni fick vi möjlighet att besöka ISTE i Philadelphia. ISTE är en mässa inom Education Technology med ca 20 000 besökare.  Under mässan kom vi i kontakt med mängder av digitala verktyg vi blev intresserade av att testa i vår undervisning. Här är några som vi nu har haft möjlighet att prova med våra elever:

       Mia Wedar         Kristin Tossavainen

2019-09-29

Gimkit

Gimkit påminner om Quizlet och Kahoot fast är ännu mer spelorienterat. Eleverna vinner “låtsaspengar” som de får välja att investera på olika sätt för att hela tiden öka sitt kapital. Det går att använda sina färdiga quizlets i Gimkit på ett smidigt sätt. Gratisversionen har emellertid begränsningar i antalet redigeringar per set. Eleverna tycker att det här verktyget är väldigt roligt. Ytterligare en fördel med Gimkit är att man efteråt kan få individuella rapporter på hur det gått för var och en av eleverna. 

Wevideo

Wevideo är ett bra alternativ för att spela in och redigera filmer för elever som har PC, något som vi tidigare saknat. Programmet är relativt lätt att lära sig och har liksom iMovie många bra funktioner som övergångar, split screen och musik. Gratisversionen har en vattenstämpel. 

Flipgrid

Det verktyg som nämndes flest gånger på mässan var Flipgrid. Flipgrid är ett bra verktyg när eleverna ska spela in sig själva (lektionsutvärdering, tankar om en bok, exit ticket) eller för en flippad undervisning. 

Edpuzzle

Edpuzzle är ett verktyg för att göra egna videos eller använda färdiga videos t.ex. från Youtube. I filmen kan du lägga in frågor, både kryssfrågor och fritextfrågor, samt lägga in feedback för respektive svarsalternativ. Verktyget är mycket användarvänligt och lätt att lära sig. Verktyget passar till alla ämnen. 

Både Flipgrid och Edpuzzle går att integrera i Canvas.

Mia Wedar & Kristin Tossavainen

Läs mer
Kort om

GimKitGimkit is a game show for the classroom that requires knowledge, collaboration, and strategy to win.

Edpuzzle – Make any video your lesson.

FlipgridFlipgrid empowers social learning in PreK to PhD classrooms around the world. Use video the way your students do.

WeVideo – Edit online faster & easier than ever. Use stock footage, animated titles & green screening.

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok