Paris är alltid en bra idé!

Alla elever i årskurs 9 som läser franska fick möjligheten att ansöka till en kulturresa för att upptäcka Paris.

2019-10-14

17-20 September åkte vi tillsammans med 16 elever till Paris på en kulturresa. Syftet med resan var att fördjupa kunskaper i både franska och bild. Att uppleva konsten, miljöerna och kulturen på plats.

Under resan fick eleverna åka metro till Cimetiére du Père Lachaise kyrkogård där Edith Piaff, Chopin och Jim Morrison ligger begravda. Vi åt lunch i mysiga Marais, besökte Louvren, Musée d’Orsay och De l’Orangerie där eleverna fick se Monets kända näckrosmålning.

Vi åt även lunch på Jardin Tulerier, åkte en båttur på Siene, promenerade och tecknade i Jardin du Luxembourg. Nedan delar några elever deras upplevelser från resan.

Flora: Det jag tyckte var mest intressant, förutom att gå runt i Paris och se staden, var nog Musée D’Orsay. Det var trevligt att kunna gå lite själv och titta, samt att vi fick ganska mycket tid där. Att resan var en kombinerad språk och bildresa tycker jag också var positivt, då det gav oss någonting att göra i t.ex Jardin du Luxembourg, och jag tycker om att sitta och teckna i lugn och ro, om jag får tillfället. Det är också ett trevligt minne att ha en sketch av Eiffeltornet från sin parisresa. Jag tror jag förbättrade min franska en del, samt övade orientering i okända miljöer. Även fast man kan bli ganska trött är det kul att göra mycket när man väl är i Paris. Jag tycker vi hann med mycket kul iallafall, resan var både intressant och lärorik.

Carl-Jakob: Utställningen av Monets konst på en av de utställningar vi besökte hade ett stort intryck på mig, att se Monets målningar och de sätt han visar sina konst kunskaper på ett så enkelt och behärskat sätt i sina målningar var något som lämnade ett kvarlevande intryck hos mig och det är något jag kommer blicka tillbaks till med stor uppskattning i framtiden. Jag lärde mig mer om impressionismen och hur konceptet av att måla en känsla jämfört med att måla något fast och konkret var något revolutionerande.

Elsa: Jag tyckte att Paris historia och arkitektur var det som förvånade mig mest, det är något som inte går att glömma. Jag gillade att var man än kollade fanns det sevärdheter och bara allmänt vackra byggnader. Jag lärde mig att det är faktiskt väldigt kul att rita när man är på resa. jag har aldrig gjort det förut och det kändes som det inte skulle vara så speciellt att göra det men man minns allting på ett mycket bättre sätt när man gör det.Resan var perfekt precis som den var.

Alexander: Louvren gjorde störst intryck på mig då jag fick se Mona Lisa för första gången. Jag tyckte också om att vi gick runt i Paris. Jag har lärt mig mycket mer om konst och olika slags museum man kan besöka i Paris. Jag har även utvecklat min Franska en del som uppskattas.

Kulturresa till Paris.

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok