Lärare från Jarlaplan som ämnesexpert i arbetsgrupp på Skolverket

14 maj, 2018

Just nu pågår en kamp för att få igenom förslaget att återinföra ett estetiskt ämne som obligatoriskt i gymnasieskolan. Stiftelsen Viktor Rydberg skolor har ett stort engagemang i detta. Den kurs som ligger som förslag är en kurs som heter ”Estetiska uttryck”. Omröstningen för detta sker i Riksdagen den 19 juni.

Sophia Desport är lärare och inriktningsansvarig på Estetiska programmet med inriktning Bild och Form på Jarlaplan. Hon har ett stort engagemang i det estetiska ämnena. I början av 2000-talet var hon med och skapade en kurs som hette ”Estetiskt uttryck”, som fick godkänt av Skolverket, och det är lite lustigt att den kurs som nu ligger till förslag nästan har samma namn. Sophia har nu fått förtroendet att vara med som ämnesexpert i en arbetsgrupp på Skolverket. Arbetsgruppens uppgift är att ta fram ett förslag på det centralt innehållet i denna kurs och den kurs som ska förstärka det estetiska programmet.

-Det är ett ärofyllt uppdrag och ett arbete som kommer att pågå till ungefär mitten av augusti. Det är bråttom! Vi håller tummarna för att förslaget kommer att gå igenom, säger Sophia när vi pratar med henne.

Ja, vi håller verkligen alla tummar vi kan! Tack för ditt engagemang Sophia!

 

 

Dela nyheten med dina vänner

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok