Kompletterande FAQ under sommaren 2021

Publicerad 2021-06-16

Stiftelsens skolor är på sommarlov och under juli är även huvudkontoret semesterstängt. Därför ber vi dig som har frågor att i första hand läsa FAQ här på vår hemsida och även kompletterande Vanliga frågor här nedan. Vi besvarar eventuella individuella frågor mailledes på respektive skola när verksamheten åter är igång, i augusti.

Akuta frågor kan mailas till huvudkontoret info@gammal.vrskolor.nu, och besvaras i mån av tid. Vänligen ange isåfall tydligt vilken av våra skolor din fråga avser.

 

Antagning årskurs 1 VRG (gymnasiet) 

Torsdag 1 juli visas det slutliga antagningsbeskedet på Gymnasieantagningens webbplats. Du som har kommit in på VRG får ett mail från Gymnasieantagningen till den mailadress du angivit i din gymnasieansökan, med mer information.

 

Jag har kommit in på VRG, men har inte fått något mail?

Ingen fara, i början av augusti får du även ett brev till din folkbokföringsadress med den information du behöver inför skolstarten.   

 

När är skolstarten för VRG (gymnasiet)? 

Information med dag, tid och plats för när eleverna börjar skickas ut av respektive skola. Årskurs 1 på våra gymnasieskolor börjar följande dagar: 

VRG Odenplan 16 augusti

VRG Jarlaplan 16 augusti

VRG Djursholm 17 augusti

VRG Sundbyberg 17 augusti 

 

Jag kom inte in på VRG (gymnasiet) men vill ändå gärna gå hos er, kan jag ställa mig i kö? 

Vi är glada över att det är väldigt många elever som söker till oss. Det är gymnasieantagningen i Stockholms län som sköter antagningen. Det är först om elever som kommit in på VRG tackar nej till sin plats som gymnasieantagningen kan ta in reserver. Du måste alltså vända dig till gymnasieantagningen.

 

Jag har sökt via fri kvot, när får jag besked om jag har antagits?

Du får besked via Gymnasieantagningen torsdag 1 juli. För mer information om fri kvot läs här.

 

Antagning årskurs 7 VRS (Högstadiet)

 

När är skolstarten för VRS (högstadiet)? 

Information med tid och plats för när eleverna börjar har skickats ut av respektive skola. Årskurs 7 på högstadiet VRS Sundbyberg börjar 18 augusti. Årskurs 7 på högstadieskolorna VRS Djursholm och VRS Vasastan börjar 19 augusti. Skolstart på VRS Fisksätra är 16 augusti, fritids öppet från 9 augusti.

 

Kan jag byta klass? 

Nej, vi gör inga klassbyten. 

 

Dator & IT

Alla nya elever i årskurs 7 på VRS (högstadiet) och årskurs 1 på VRG (gymnasiet) får information om elevdatorer skickat till sig. Separat information gäller för VRS Fisksätra (F-9). Om du inte har fått ett mail eller brev efter 10 augusti kan du kontakta info@gammal.vrskolor.nu, vänligen ange i mailet vilken skola du ska börja på. 

 

Hur får jag min dator? 

Du som vill använda din egen dator tar med dig den till skolstarten. Har du anmält att du ska låna en dator av skolan kommer du att få den på skolan under uppstartsdagarna. Du som har köpt en dator genom Foxway får datorn levererad till den adress du angivit, och sedan tar du med datorn till skolstarten. 

 

Kan jag använda en iPad istället för dator?

Nej, du behöver en laptop för att kunna delta i undervisningen på ett fullvärdigt sätt.

 

Kan jag använda min privata Chromebook?

Nej, din privata Chromebook fungerar inte att använda för att kunna delta i undervisningen på ett fullvärdigt sätt.

 

Hur får jag inlogg till skolans olika digitala plattformar?

All information gällande konton och inloggning kommer under skolstarten, och är inget som du som elev förväntas ordna med i förväg.

 

 

Covid-19

Kommer undervisningen i höst att ske på distans, med anledning av Covid19? 

Vi planerar för vanlig verksamhet från och med höstterminen, i enlighet med de nationella direktiven. Skulle den rådande situationen kräva att vi återigen övergår till lärarledd digital distansundervisning, i liten eller större utsträckning, har vi nu goda förutsättningar och gedigen erfarenhet att göra så. Vi hoppas självklart att alla elever hos oss framöver ska få gå i skolan som vanligt. Vi följer noga hur rådande läge utvecklar sig. 

 

Vilka åtgärder har ni vidtagit för att minska smittspridningen? 

När vi välkomnar eleverna till skolan efter sommaren gör vi det med stor hänsyn till hur rådande situation har utvecklat sig. Vi fortsätter att hålla avstånd när det är möjligt, uppmanar elever och personal att tvätta händerna ofta och noga samt är tydliga med att den som är sjuk eller uppvisar symptom ska stanna hemma. Vi följer direktiv från Folkhälsomyndigheten, Smittskydd Stockholm och Skolverket. 

 

 

Ekonomi 

Jag ska skicka en faktura men saknar faktureringsuppgifter?

Fakturor kan alltid mailas till invoice@gammal.vrskolor.nu, vänligen ange vilken enhet fakturan avser så vidarebefordrar vi den sedan till rätt skola. 

Organisationsnummer: 812000-5650

Stiftelsens adress: 

Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor

Frejgatan 30

113 49  Stockholm

 

Jag inte har fått betalt för min faktura?

Skicka ett mail tillsammans med fakturakopia till invoice@gammal.vrskolor.nu

 

 

Rekrytering

 

Var hittar jag era jobbannonser?

Jobbannonser till alla våra skolor ligger alltid på vår hemsida. De finns också på Platsbanken och delas på Twitter och LinkedIn. 

 

Kan jag maila in min jobbansökan?

Nej, vi tar endast emot jobbansökningar via vår hemsida. Klicka på den annons din ansökan gäller eller klicka på knappen för “Spontanansökan lärartjänst” eller “Spontanansökan icke lärartjänst”. Du får då fylla i ett formulär och kommer i och med det in i vår rekryteringsdatabas.

 

Vem kan jag vända mig till gällande de tjänster ni har lediga?

Kontaktperson för samtliga av våra utannonserade tjänster är Isabella Stern och henne når du i augusti enklast via mail, isabella.stern@vrg.se

 

 

Övrigt

 

Jag har tagit studenten från VRG men glömt att återlämna en bok, vad gör jag?

Om du har boken hemma kan du komma förbi skolan och lämna tillbaka boken i augusti när skolan är öppen igen. Om du har tappat bort en lärobok eller en skönlitterär bok som du har lånat av skolan förväntas du ersätta den, och då har du isåfall fått ett brev hem. Om du har lämnat tillbaka din bok och trots det fått en faktura kan du bortse ifrån fakturan.

 

Jag går redan på gymnasiet och skulle vilja byta till VRG, hur gör jag?

Ta mailkontakt med den VRG-skola du vill börja på, som kan svara på hur möjligheten för dig att börja hos oss ser ut. I mån av plats tar vi in nya elever i turordning. 

info@vrgdjursholm.vrskolor.se

info@vrgodenplan.vrskolor.se

info@vrgjarlaplan.vrskolor.se

info@vrgsundbyberg.vrskolor.se 

 

Jag fyllde i fel språkval i det formulär ni skickade ut, hur gör jag? (VRG)

Ta mailkontakt (se mailadress ovan) med den VRG-skola du ska börja på och förklara situationen. Vi löser det i augusti.

 

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok