Israa Abdali är skolsköterska på VR Campus Sundbyberg och Årets Svenska Hjälte i Världen

Israa är skolsköterska på VRG Sundbyberg och VRS Sundbyberg, och uppskattad bland elever och kollegor. Dessutom vågar hon det som få andra vågar – på sin fritid tar hon sig till mycket farliga områden i Syrien för att hjälpa krigets offer med sin organisation Stand with Syria.

2019-11-20

Sedan 2015 har hon ägnat en stor del av sin fritid åt att hjälpa människor i utsatta områden. Det gör hon i områden dit nästan inga andra organisationer vågar ta sig.

Nu hyllas hon för sina insatser. Den 18 december tog hon emot pris för ”Svenska hjältar i världen” på Svenska Hjältar-galan på Cirkus den 18 december.

– Det är en fantastisk bekräftelse på att människor tycker att det jag gör är viktigt, säger hon.

FN:s tidigare vice generalsekreterare, Jan Eliasson, delade ut priset till Israa på galan:
– Tack Israa för allt som du gör för de nödställda och flyktingarna i Syrien. Du har visat genom din gärning att Sverige finns i världen men också att världen finns i Sverige genom dig. Och du har också visat att vi kan inte ha samhällen med vi och dem, utan vi måste göra saker tillsammans, säger Eliasson.

Läs mer om hennes arbete och lyssna när hon berätta om sina erfarenheter, här.

Länktips
Kort om

Stand With Syria bedriver konkret humanitär hjälpverksamhet i projektform vilka tillgodoser grundläggande behov av skydd, mat och medicinsk utrustning samt stöd för utbildningsändamål. SWS verkar för att främja grundläggande mänskliga rättigheter och skapa förutsättningar för att utveckla mänskliga värden samt stötta och utveckla varje människas unika potential. SWS långsiktiga mål är att bidra till hållbar utveckling genom utbildning, självförsörjning och fredsfrämjande samverkan i världen.

Stand With Syria

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok