Gymnasieelev vann pris för forskning om svarta hål

Rebecka Mähring från VRG Odenplan är en av våra lovande, blivande forskare. Hon var med och tävlade med Sveriges Unga Forskningslandslag, och hennes forskning gav utdelning.

Skärmavbild 2019-06-09 kl. 22.14.37

Rebecka Mähring, 19 år.

2019-06-09

I konkurrens med 1,7 miljoner deltagare i uttagningstävlingarna runt om i världen har den här gymnasieeleven tagit pris på världens största tävling för vetenskap för unga, Intel ISEF i Phoenix i USA. Rebecka Mähring, 19 år från Sveriges Unga Forskningslandslag, är ett riktigt stjärnskott på forskningshimlen. Rebecka kom på tredje plats på forsknings-VM för unga i kategorin fysik och astronomi med ett projekt om svarta hål.

Länken till hela intervjun med Rebecka:
Kort om

The Intel International Science and Engineering Fair is an annual science fair, and is owned and administered by the Society for Science & the Public a 501 non-profit organization based in Washington, DC

Wikipedia.org

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok