En gedigen infrastruktur är en framgångsfaktor

Två skolledare, en från Kramfors och den andra vår egen skolchef Kristy Lundström i Stockholm, blev intervjuade av #skolDigiplan, en handlingsplan för digitalisering av skolvärlden.

2019-02-19

Av alla intervjufrågor så svarade de två skolledarna lika på många frågor. En av frågorna som de är ense i är att ett mobilförbud i klassrummet är inte rätt väg att gå. ”‒ En gedigen infrastruktur är en framgångsfaktor. Nätverket måste tåla strömmande media, och lärarna ska inte behöva lägga tid och ork på att det tekniska ska fungera.”

”‒ Vi måste både verka idag och vara beredda för imorgon. Skolan ska gynna en beredskap hos eleverna att ta sig an nya uppgifter. Den känslan kommer att följa dem hela livet, säger Kristy Lundström.”

Kristy Lundström, Skolchef Stiftelsen Viktor Rydbergs Skolor

Pedagogiskt så är det inte längre läromedlet som driver undervisningen, utan lärarens expertis i kombination med internet och andra digitala resurser.

Länktips

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok