Elever från Odenplan vinner pris på utställningen Unga Forskare

26 mars, 2018

Utställningen Unga Forskare är Sveriges största utställning och tävling för gymnasieprojekt inom naturvetenskap, teknik och matematik. Det är en möjlighet för elever att lyckas bättre med sitt gymnasiearbete och att få chansen att ta sitt arbete längre. I år var det över 500 elever som anmälde sig. Av dessa var det 55 stycken projekt som gick till finalerna i Stockholm. Då flera projekt har fler än bara en elev engagerad så var det runt 100 elever som genom sina projekt tagit sig till final. Vi är stolta att informera att av alla dessa elever var fyra stycken från Odenplans gymnasium, Alex Hamben, Gustaf Sidén, Stella Axelsson och Marve Grönblad Vesterinen. Dessa fyra elever stod senare som vinnare i olika kategorier. Stella vann priset ”Publiken pris”, och Alex, Marve och Gustaf vann en stipendieresa till ”EU Contest for Young Scientists” i Dublin, Irland.

När vi frågade Alex vad deras grupp lärde sig från denna erfarenhet svarar han: ” En av de viktigaste saker som vi lärde oss av denna upplevelse är att vara ödmjuk. Efter att ha mött några av Sveriges mest begåvande unga forskare insåg vi att det alltid finns utrymme för förbättring och ännu mer hårt arbete. Vi lärde oss även att tro på våra egna förmågor och kompetens. Vi förväntade oss verkligen inte att få mottaga detta pris, och känner oss förstås otroligt stolta och hedrade, speciellt med tanke på hur många fantastiska gymnasiearbeten som fanns representerade på utställningen.”

Vi vill säga ett stort grattis till alla fyra och lycka till i fortsättningen!

Dela nyheten med dina vänner

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok