Axel Österholm på VRG Jarlaplan ställer ut på Liljevalchs

Vår 19 åriga elev Axel Österholm går sista året på teaterprogrammet på Jarlaplan, men han kan mer än teater. För ett år sedan började han skapa sin första miniatyr, och nu har han tagit sig hela vägen till Liljevalchs Vårsalong.

2019-02-19

För ungefär ett år sedan skapade Axel sin första miniatyr, en sjöbod att ställa på familjens landställe, men intresset växte snabbt. Han berättar i ett reportage för DN att han ser sina miniatyrer ”som ett tidsdokument och något som folk kan relatera till”. I år ställer 136 konstnärer ut på Vårsalongen och Axel är en av dem. Hans miniatyrer kan ni nog känna igen. Ni har säkert passerat någon av dem i dess verkliga storlek i er vardag.

Vi är så stolta över våra begåvade och kreativa elever. Stort lycka till önskar vi dig Axel!

Axels miniatyr av Folkungagrillen

Axel Österholm går sista året på VRG Jarlaplan.

Länktips
Kort om

Liljevalchs konsthall ligger i kvarteret Konsthallen vid Djurgårdsvägen 60 på Södra Djurgården i Stockholm. Sedan år 1921 hålls årligen den så kallade Vårsalongen, som ofta utgjorts av verk från allmänheten eller icke kända konstnärer, verken väljs ut av en jury. Vårsalongen är en populär möjlighet för allmänheten och okända konstnärer att visa och sälja sina verk.

Liljevalchs.se

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok