Studiebesök på Operan

Dansarna i årskurs 1 på Jarlaplan fick för någon vecka sedan ett givande studiebesök på Operan i Stockholm. Det är alltid en upplevelse att få ta del av denna vackra byggnad och dess historia.

IMG_9394

Den fantastiska guiden, och f.d. Operadansaren, Roy Sandgren ser fram emot besöket!

2019-04-30

Att få kliva in genom portarna till Operan i Stockholm är som att ta ett steg in i en annan värld! Tiden har stått still innanför dessa väggar, samtidigt som att den är i ständig förnyelse. Historien sitter i väggarna och varje sal man kliver in i har sin berättelse som den delar med sig av. Samtidigt på scenen ljussätter vår tids nya stora koreograf Alexander Ekman sin nya uppsättning Escapist inför premiären några dagar senare. Dåtid möter nutid på det bästa tänkbara sätt.

Guiden Roy Sandgren möter upp eleverna och tar dem på en vandring genom huset och genom dansens historia. Det är inte första gången han guidar runt Jarlaplans danselever i den anrika byggnaden, men varje gång är som en ny resa. Han är själv före detta balettdansare i detta hus, och har väldigt många historier och anekdoter att dela med sig av till eleverna. Han vet hur han ska trollbinda sin publik, för det är verkligen en show som han för. Tack Roy för ytterligare en fantastisk dag i vårt vackra operahus.

Vackra salar med historien i väggarna.

Scenen på Operan. Här ljussätter Alexander Ekman inför sin nya uppsättning Escapist.

Isabell Timms och Alexandra Alveskog fick äran att prova varsin tutu, balettkjolar, som varit med i olika uppsättningar på Operan.

Länktips
Operan och dess historia

Operan har mycket att berätta genom alla år som den stått där så ståtligt.

Wikipedia.org

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok