Komponera musik på skoltid

Eleverna i årskurs 7 VRS Sundbyberg fick en kreativ uppgift av sin lärare Markus Helander. Uppgiften var att i smågrupper komponera låtar/ bakgrundsmusik till filmer där de själva fritt fick hitta på innehållet.

Den bakomliggande tanke som Markus hade var att de skulle få använda sig av ackorden de har lärt sig under terminen (både piano och gitarr), låtskrivnings- och arrangemangsteknik, samt hur man använder sig av digitala hjälpmedel för inspelning. Allt detta i kombination med eget skapande, där eleverna styr innehållet och uttrycket, men inom ramar satta utgående ifrån det centrala innehållet i läroplanen.
Resultatet blev över förväntan. Många tog upp de viktiga ämnena som mobbning och utstötthet, men även kamratskap, kärlek, vänskap och det goda som vinner till slut. Andra  ville bara dansa och ha det trevligt, och vem vill inte det?

Medverkande: Alma.
Filmare: Ida.
Redigerare: Ida, Jojje, Vincent och Ilja.
Låtskapare: Jojje.

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok