Amsterdam – konst – kollegor

Bildlärarna från VRS Djursholm, Vasastan och Sundbyberg bestämde sig för att göra en gemensam fortbildningsresa till Amsterdam. Det kändes värdefullt att utöka ämneslaget på skolan till hela stiftelsen då deras ämne är ganska litet.

0-1 (1)

Gabrielle från Djursholm, Åsa och Cecilia från Vasastan och Mia och Mona från Sundbyberg tog en långhelg i Amsterdam, Nederländerna. Här är de utanför Rijksmuseum, där de hade en speciell Rembrandt utställning.

2019-04-23

Målet med resan var att uppleva konst, fördjupa relationerna för att underlätta samarbete över skolgränserna och att diskutera bildämnet, uppgifter och bedömning.
Att studera mästares verk, noggrant syna appliceringen av färg på duken, t.ex hur Rembrandt målar ljuset i sammet och diskutera detta med kollegor är väldigt givande. Det blev en hel del promenerade i vackra Amsterdam, över kanaler, fram och tillbaka, hit och dit. De fick med sig flera idéer och exempel från utställningarna som de nu kan använda i klassrummet.

”-Vi lärde känna varandra bättre och fyllde på med inspiration och motivation.” berättar Gabrielle Kjellberg.

Trötta, inspirerade och glada återvände de till respektive skolor,  och tackar för en toppen fortbildningsresa!

De besökte Van Gogh museum med en David Hockney utställning.

De besökte Van Gogh museum med en David Hockney utställning.

Mocco, Street Art

Stedelijk, modern konst

Rembrandts hus. Det är 350 år sedan konstnären dog.

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok