Klass 8e på VRS Vasastan i ett projekt på Nobelmuséet.

”I den här utställningen får vi inblick i elevers drömmar om en bättre värld. Deras bilder skildrar vad de brinner för, vad de vill uppnå i sitt liv och hur de vill bekämpa orättvisor. Ett otroligt hoppfullt projekt”, säger museichef Erika Lanner, enligt ett pressmeddelande.

2019-06-09

Under vårterminen har klass 8e på VRS Vasastan , tillsammans med fem andra klasser i Stockholmsområdet, deltagit i Nobelmuséets skolprogram ”Våra drömmar”.  Syftet med projektet var att med inspiration av Martin Luther Kings dröm låta elever berätta om sina drömmar, i bilder, text eller tal.

Projektet inleddes med en workshop på muséet kring utställningen “Rätten till frihet – Martin Luther King Jr”.  Medverkande lärare, Kristina Malers, Åsa Thomander och biträdande rektor Monica Ekman, fick förmånen att en kväll lyssna på medborgarrättsledaren Jesse Jackson på Södra teatern. Senare besökte pedagoger från muséet VRS Vasastan för att hålla i en workshop med eleverna då de producerade egna “drömposters”, konstverk där de med text och bild illustrerade sina drömmar med hjälp av digital collage -teknik sätta ihop självporträtt och fotografier som de tagit i sin omgivning. Projektet ledde till att eleverna fick reflektera kring vår historia, sina drömmar, samt fundera över hur de kan bidra till att skapa en bättre värld.

I maj avslutades projektet med att stolta elever från klass 8e invigde utställningen ”Våra drömmar” på Nobelmuséet. De fick där möta eleverna från de andra fem skolorna och se sina bilder uppsatta på muséets väggar i anslutning till utställningen om Martin Luther King. Våra elever sjöng, spelade och höll fantastiska tal under invigningen. De fick under projektet beröm för sitt engagemang och intresse och inte minst för att de förgyllde invigningen med  musik och sina inspirerande tal . Utställningen kunde ses på Nobelmuséet (numera Nobel Prize Museum) under maj månad.

Kristina Malers, lärare i svenska, VRS Vasastan

Läs mer
Kort om

The Nobel Museum is located in the former Stock Exchange Building on the north side of the square Stortorget in Gamla Stan, the old town in central Stockholm, Sweden.

Nobel Museum

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok