Intervju: Daniel Dahlquist-Sjöberg

Intervju

Elev

Daniel Dahlquist-Sjöberg

Program

Naturprogrammet inriktning samhälle

Daniel Dahlquist-Sjöberg går naturprogrammet med inriktning samhälle på Viktor Rydberg gymnasium Djursholm och trivs med att kunna kombinera natur och samhälle och ändå få en bred behörighet för vidare studier. Efter studenten är Daniel sugen på att studera vidare och känner sig trygg med att han fått med sig viktig kunskap från VRG Djursholm som grund inför kommande studier. 

Felipe-Lindqvist-VRGD-webb 2

Fråga

Varför sökte du till VRG Djursholm?

Svar

När jag gick i högstadiet gick mina syskon på VRG Djursholm. De berättade ofta historier om hur det var på skolan och det var svårt att inte bli förälskad. Allt jag ville var att börja på VRG. Tre år senare så var jag en av eleverna på skolan och kunde inte varit mer nöjd över mitt beslut. Det är ett av det bästa jag gjort.

Fråga

Hur är det att gå just natur/samhälle som är en blandning av naturprogrammet och samhällsprogrammet?

Svar

Att gå på naturvetenskapsprogrammet, Natur Sam, är extremt kul och lärorikt. Jag har fått läsa de klassiska natur ämnena tillsammans med ämnen som geografi, entreprenörskap och samhällskunskap 2. Natur Sam är perfekt för de som tycket sam-, ekonomi- och naturlinjerna verkar intressanta. Den perfekta blandningen. Det är dessutom kul att ha ”två klasser”. I Natur Sam får du läsa samhällskunskaps ämnen blandat med andra naturklasser, vilket gör att jag får träffa och studera med alla mina kompisar.

Fråga

Vilka individuella kurser har du valt?

Svar

Nu i tredje ring läser jag kultur- och idehistoria samt engelska 7. Tidigare år läste jag retorik och matte 4. Individuella valen av kurser är något jag tycker är sjukt kul då jag får specialisera mig i ämnen jag själv tycker är intressanta. Bland annat har retoriken lärt mig retoriska metoder som underlättar presentationer och samtal i allmänhet.

Fråga

Vad får du lära dig om naturvetenskap och samhälle?

Svar

Jag har fått lära mig flera viktiga delar om naturvetenskap och samhälle. Allt från hur organismer är uppbyggda och fungerar, till de olika ekonomiska teoriernas påverkan på vårat samhälle. Det ger ett nyanserat och spännande perspektiv på hur vår värld fungerar samtidigt som jag blir allt mer allmänbildad.

Fråga

Berätta om en lärare som du gillar, vad utmärker hen?

Svar

Min mentor, Jonas Lundin, är en av de flertal duktiga lärarna vi har på vår skola. Han är alltid öppen och genuin, något som gör honom rolig och intressant att prata med. Genom att inkludera alla elever och engagera sig till att få oss att må bra gör hans lektioner intressanta. Jonas ser till att vi förbättras och har förmågan att skapa en bra lärandemiljö. Min tillvaro på skolan har förbättras tack vare Jonas och jag är väldigt nöjd att ha honom som min mentor.

Fråga

Vad gillar du mest med skolan du går på?

Svar

Det bästa med skolan är sällskapen och gemenskapen. Enda sedan första ring kände jag mig välkommen bland alla årskullar och jag tyckte att det var så kul att dem äldre genuint ville prata med oss yngre. Skolans så kallade ”VRG anda” genomsyrar alla elever på skolan, vilket skapar en stark skolanda där alla är stolta över att få vara en del av VRG. Sällskapen är det som bidrar mest till VRG andan och är den plattform där eleverna kan lära känna varandra.

Fråga

Vad såg du fram emot mest på ditt program när du började?

Svar

Det jag såg fram emot mest var UF. Vi har fått driva våra egna UF företag i drygt två till tre månader och jag tycker att det är så spännande. Det är kul att få driva UF på egen hand tillsammans med min UF grupp. Det är verkligen något som ger mig en känsla av frihet där man får känna av hur det är att driva ett eget företag.

Fråga

Varför tycker du framtida elever ska ansöka om att gå på ditt program och din skola?

Svar

Jag tycker personligen att VRG Djursholm är det självklara valet för framtida gymnasiesökande elever. Vidare tycker jag också att Natur Sam är en självklarhet. Att få en känsla av hur alla skolans program fungerar är ett tillfälle man inte vill missa. Att få studera med flera olika elever och samtidigt få den inlärning man bara får i Natur Sam är ovärderligt.

Fråga

Vad tror du att du kommer ta med dig från din tid på VRG?

Svar

Mina gymnasieår är något jag kommer ha med mig hela mitt liv. Klyschan ”gymnasiet är de roligaste åren av ens liv” stämmer verkligen hittills. Jag har aldrig haft så kul. Minnena, vänskaperna och kunskapen jag fått från VRG Djursholm är något som kommer vara en bra grund inför mina senare år och studier.

Fråga

Vad vill du göra efter studenten?

Svar

Mina planer är att studera vidare efter studenten. Jag tycker det känns tryggt att jag har fått med mig viktig kunskap som grund inför kommande studier. Vidare vill jag utveckla mina språkkunskaper då jag anser att kommunikation är något av det viktigaste vi har. Att lära mig flytande franska låter ju inte dumt!

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok