Ung Företagsamhet

Februari, 2021

Ung Företagsamhet (UF)

Ung Företagsamhet ger elever möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap när eleverna får starta, driva och avveckla ett företag. Företagens affärsidéer bestämmer eleverna själva och med de kunskaper de fått i sina ekonomiska kurser under sin gymnasietid är de väl rustade att under sitt sista gymnasieår använda sina entreprenöriella förmågor i praktiken – genom UF.

På VRG läser alla elever på ekonomiprogrammet kursen Entreprenörskap (100 poäng). Kursen Entreprenörskap är också valbar för elever som går andra program. På VRG Sundbyberg läser alla elever, oavsett program, kursen Entreprenörskap.

VRG Odenplan & VRG Jarlaplan

Ta del av 17 företags filmade pitcher med sina affärsidéer som ställde ut under den traditionsenliga UF-julmarknaden 2020, denna gång i digitalt format. Besök sidan för att hitta företagens egna sociala medier och hemsidor.

VRG Djursholm

På VRG Djursholm UF Market kan du hitta 15 företags egna sociala medier och hemsidor. Under våren 2021 kan du även beställa produkter från vissa företags egna webshopar som du hittar via den länkade samlingssidan.

Absorb UF

Killarna från VRG Djursholm bestämde sig för att tackla klimatfrågan genom att erbjuda klimatkompensation till privatpersoner. För det belönades de med utmärkelsen ”Årets Entreprenörskapsföretag” i Danderyd 2020.

Företagets säljare Carl Båge förklarar varför just skogsfrågan engagerade dem. ”Avskogning står för 18% av världens utsläpp. Detta i kombination med skogsbränderna i Sverige 2018 och Amazonas 2019, visade för oss att det är viktigare än någonsin att plantera ny skog”.

IMG_9805
SeniorSupport UF

Inför UF-mässan i Älvsjö i februari 2020, där flera hundra UF presenterade sina affärsidéer och produkter i egendesignade montrar, intervjuade vi SeniorSupport från VRG Jarlaplan som kom på sin affärsidé när mormor behövde teknisk hjälp.

 

“Jourverksamheten syfte är att utbyta erfarenhet samtidigt som vi skapar relationer mellan generationer. Vår vision är att huvudsakligen underlätta den tekniska vardagen för seniorer och på så sätt integrera de 45% av Stockholms seniorer som lider av digital utanförskap”, berättar SeniorSupports VD Stelio Varrone.

IMG_2755

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok