Nu pågår förberedelserna för fullt inför UF-mässan i Älvsjö tisdag 18 februari, där företag från VRG Djursholm, VRG Odenplan och VRG Jarlaplan ställer ut. Ett av företagen som kommer vara där är SeniorSupport. Idén till VRG Jarlaplans-företaget dök upp när mormor behövde teknisk hjälp.

2020-02-13

Många av UF-företagen på VRG Jarlaplan har i år hållbara affärsidéer och företagen har hittills fått enormt positiv respons av såväl kunder som representanter från näringslivet. Finalen i VRG Jarlaplan-nästet gick av stapeln i januari och juryn, som bestod av personer från Rotary och SEB med mångårig erfarenhet av entreprenörskap, var otroligt imponerade av den höga nivån som elevernas företag höll, berättar Stephan Löwenheim som är lärare i företagsekonomi på VRG Jarlaplan.

SeniorSupport erbjuder teknisk och praktisk support åt Stockholms seniorer. Här berättar företagets VD Stelio Varrone om hur idén uppkom, hur de har arbetat med marknadsföring och hur arbetet har fortlöpt och gett resultat.

“Jourverksamheten syfte är att utbyta erfarenhet samtidigt som vi skapar relationer mellan generationer. Vår vision är att huvudsakligen underlätta den tekniska vardagen för seniorer och på så sätt integrera de 45% av Stockholms seniorer som lider av digital utanförskap.

SeniorSupports resa började på första lektionen i företagsekonomi höstterminen 2019. Vi satt i korridoren och diskuterade olika affärsidéer som vi kunde utveckla. Efter ett tag kom vi fram till att driva ett tjänsteföretag, men frågan kvarstod, vilken tjänst ska vi erbjuda? Vad kan vi som vår eventuella målgrupp inte kan? Ska vi erbjuda studiehjälp? Städning? Trädgårdsarbete? Vi visste inte. Slutligen inser vår marknadsansvarig Nils Britton att hans mormor ofta behöver hjälp med teknik och att han ibland inte har tiden att hjälpa henne. Plötsligt fick vi en lead. Kvarstående timmen av lektionen satt vi och utvecklade idéen. Hur skulle tjänsten fungera i praktiken? Vad var vår USP (Unique Selling Point)? Vilken typ av tjänst kommer vi erbjuda? Bara teknisk? Teknisk och praktisk?

Det tog oss två månader att utveckla idéen och skapa företaget och den 17:e oktober var vi redo att starta upp företaget ordentligt. Vi började marknadsföra genom både primära och sekundära kanaler. Vår VD gick träffade entreprenörer från klubben Rotary för att få tips om tjänsteföretagande för att utveckla företaget ytterligare ett steg.

Det blev klart efter ett tag att primärmarknadsföring var mer effektiv, därför gjorde vi en satsning inom primära kanaler. Word of mouth metoden blev plötsligt vår primära marknadsföringskanal. En väsentlig del av tjänsteföretagande är att nå ut till sin målgrupp och skapa ett gott renomé. Därför har SeniorSupport föreläst två gånger hos seniorgymmet som heter Activage. Föreläsningarna har hjälp oss otroligt mycket med att nå ut till vår målgrupp och vi har tack vare detta fått många kunder.

Numera har vi fakturerat över sextio timmar och har lyckats hjälpa över tjugo seniorer. Målgruppen har visat sig uppskatta vår tjänst med tanke på SeniorSupports höga återköpsfrekvens. I framtiden hoppas vi kunna anställa flera ungdomar och därmed hjälpa flera seniorer.” Läs mer om SeniorSupport på deras hemsida.

Varmt lycka till önskar vi alla UF-företag från VRG Djursholm, VRG Odenplan och VRG Jarlaplan som ställer ut på UF-mässan i nästa vecka. Besök gärna mässan och ta del av deras affärsidéer!

Mormor behov av teknisk hjälp födde företagsidé.

Dela inlägg

Twitterflöde

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok