UF-JULMARKNAD 2020

Eleverna på ekonomiprogrammet bedriver UF, Ung Företagsamhet, i nära samarbete med representanter från näringslivet. Även elever som går andra program kan välja kursen Entreprenörskap där även de får starta UF-företag. Lärarna på dessa kurser har själva bred erfarenhet från näringslivet. Kurserna ger eleverna en fantastisk möjlighet att skapa kontakter och att kombinera teoretiska kunskaper med praktiska erfarenheter. De flesta har dessutom väldigt roligt under sin UF-tid.

Ta del av 17 företags pitcher – kanske ska du slå till på någon tjänst eller produkt som de erbjuder?

Adura / Apaeroa / Chainr / DServe / Inku / Iumentis / Lex X / Magnolia Vintage / Meco / Monthlypuzzle / Oak / Packat & klart / ReVamped / SixPack / Speculo / Utopia / Veno

ADURA

Vi erbjuder billig och smart marknadsföring på sociala medier med skräddarsydda exponeringar utifrån kundens målgrupp. Vi sköter allt från design av annonser till målgruppsanalyser, så att er marknadsföring når just era kunder och får ert företag att växa. Vi sköter jobbet, ni tar del av resultatet!  

Elever: Uno Bertilsson, Vincent Kaskal, Fabian Persson, Vilgot Matzinger, Ruben Sares

Instagram @adura.uf / Facebook adura UF / Mail: kontakt@adura-uf.com / Hemsida: adura-uf.com

Se Aduras film!

Adura UF foto

APAEROA

Apaeroa UF har som mål att införa ett reflexivt tema i dagens mode, inte bara för säkerhetens skull, utan också för att det är riktigt snyggt! Vi säljer stilrena hoodies till ett rimligt pris med reflexivt tryck så att du ska synas och stå ut bland mängden. 

Elever: Alexander Wiklund, Liam Jelmhag, Selma Cerin

Instagram @apaeroa / Mail: apaeroauf@gmail.com

Se Apaeroas film!

Apaeroa

CHAINR

Vi på CHAINR UF erbjuder ett estetiskt tilltalande och klimatsmart kedjeband som genom öppningsbara hakar och färgglada resttyger tillåter användning för väskor och nycklar. Bandet ger alla med ett intresse för mode en möjlighet att skapa en unik och personlig accessoar samt få gamla väskor att kännas som nya – det nya gamla med andra ord.

Elever: Nelly Windolf, Joel Brismar, Viktor Martin, Marie Ballnus, Ella Nelson

Instagram @chainr.uf / Facebook Chainr.UF / Mail: chainr.uf@gmail.com

Se Chainrs film!

CHAINR foto

DSERVE

Det är vi som är DServe UF, och vi säljer serveringsbrickor med griffelyta som ger dig möjlighet att anpassa brickan för varje tillfälle. Med hjälp av brickan kan du organisera julbordet, servera julfrukost eller ge uttryck för din kreativitet – och det är dessutom en perfekt julklapp.

Elever: Vendela Josefsson Spång, Emelie Harris, Sophie Linder, Sigrid Lindgren

Hemsida / Instagram @dserve.uf

Se DServes film!

DServe foto

INKU

Egendesignade temporära tatueringar till ett rimligt pris anpassade för ungdomar. Detta för att slippa det livslånga beslutet och tillåta tatueringar att enbart vara något roligt, att kunna få utlopp för sin kreativitet och personliga stil på ett enkelt vis.

Elever: Alexandra Taube, Aline Corfitsen, Cecilia Markstedt, Pauline Beck-Friis, Vilde Jonsson Wold

Instagram @inkuuf

Se Inkus film!

Skärmavbild 2020-12-12 kl. 12.06.40

IUMENTIS

Vår affärsidé är att skapa en förmedlingstjänst mellan personer som erbjuder betesdjur för uthyrning och de som erbjuder bete. Vi vill förenkla för bönder, markägare och andra som vill rädda vårt biologiska mångfald genom att bevara de öppna landskapen, vilket betesdjuren gör helt utan ansträngning. Annonseringen om bete och djur kommer att ske via vår hemsida.

Elever: Vera Åkerman Björsell, Ella Thomsson, Sofia Moberg, Edvard Bilk, Jacob Fjelkner

Instagram @iumentisuf / Facebook Iumentis UF

Se Iumentis film!

Iumentis UF foto

LEX X

Vi är LEX X och har skapat en unisex ring med syfte att förebygga och uppmärksamma våld i nära relationer. Ringen är formad som ett hjärta och symboliserar kärlek och trygghet. Att bära vår ring är ett sätt för dig att visa empati och stå upp för alla utsatta. 

Elever: Emma Garia, Paulina Åsberg, Nora Bratt, Louise Burackm, Emelie Bredberg

Instagram @lexx

Se LEX X film!

LEXX foto

MAGNOLIA VINTAGE

Magnolia Vintage erbjuder exklusiva återvunna vinglas med handmålade växt-motiv för de miljömedvetna som både har gott öga, men även bra smak. Genom att återvinna och ge nytt liv till vintage vinglas kan vi hjälpas åt att bidra till en hållbarare framtid, samtidigt som du får vackra och unika glas. 

Elever: Louise Hellström, Meja Andrée, Sofia Persson, Victoria Davidsson

Instagram @magnoliavintage

Se Magnolia Vintages film!

Skärmavbild 2020-12-14 kl. 00.02.47

MECO

MECO:s vision är att skapa en mattidning fylld med inspirerande recept och intressanta inslag, med fokus på närodlade råvaror. Vi önskar sprida matglädje samtidigt som vi uppmärksammar småföretagare, och för ökad räckvidd kommer tidningen vara digital. Broschyrer kommer personligen att delas ut till 600 personer för att nå ut till fler, men man kan även hitta oss på Instagram @meco.uf

Elever: Charlotte Lundberg, Elvira Palmblad, Mika Bokedal, Ottilia Liljekvist

Se Mecos film!

Skärmavbild 2020-12-13 kl. 21.01.36

MONTHLYPUZZLE

Monthlypuzzle UF:s affärsidé bygger på att man man ska prenumerera på pussel och få ett nytt varje månad. Därefter ska pusslena skickas tillbaka till oss efter att de har brukats för att både spara på miljön och kundens utrymme hemma. Våra produkter hittas på vår hemsida.

Elever: Oskar Lepasoon, Filip Wikman, Sara Fredriksson, Caesar Smedenholm.

Se Monthly Puzzles film!

Monthlypuzzle UF foto

OAK

Oak är Second-Hand Shopen för eftertraktade & utvalda kvalitetsträningskläder. Vi bakom Oak lade märke till hur folk överlag börjar tänka mer hållbart när det kommer till konsumtion men att sportvärlden inte helt hänger med. Därav skapade vi Oak – för att värna om hälsan, miljön och allas rätt till sport.

Elever: Madeleine Männik, Stella Zielfelt, Julia Tilly, Oskar Benson, Shadman Hassan

Instagram @oak_uf / Facebook OAK UF

Se Oaks film!

OakUf

PACKAT & KLART

Att samla in pengar har aldrig varit lättare! Ska klassen på resa? Behöver ni pengar till studenten? Har ni svårt att komma överens om försäljningen? Packat&Klart UF erbjuder klasser och föreningar planering och struktur inför försäljningen, helt utan kostnad.

Elever: Joakim Ericsson, Henrik Olsson, Saga Rönnqvist Jerlström, Philippa Wicknertz, Johanna Ahlkvist

packatochklartuf.se / Instagram @packat.klart / Mail: kontakt@packatochklartuf.se

Se Packat & klarts film!

Packat&Klart foto

ReVamped

ReVamped säljer handmålade second hand kläder samt handmålade designer på kundens egna plagg, där designerna består av textilfärg av mycket hög kvalitet. I och med den höga kvaliteten är plaggen självfallet tvättbara. Eftersom vi målar på begagnade kläder, reduceras den extrema vattenkonsumtionen vid klädproduktion. För varje sålt plagg går även 30 kr till världsnaturfonden WWF för att rädda haven. 

Elever: Celine, Filippa, Louise, Phoebe, Sandra.

Instagram @revampeduf / Mail: revampeduf@gmail.com

Se ReVampeds film!

Skärmavbild 2020-12-12 kl. 15.17.56

SIXPACK

Ett företag som har skapat ett hållbart och smidigt sexpack som ett substitut till plastpåsen. Vår produkt är helt enkelt en förpackning till flaskor och burkar anpassad för att ge kunden möjligheten att välja fritt bland dryckessortimentet utan att behöva hålla sig till en typ av dryck. Samla vänner, bär hem dina varor smidigt men hållbart och håll utkik efter Sixpack i närmaste butik. Instagram @sixpack.uf.

Elever: Lo Lindstam, Samuel Agri, Elias Lundin, Morgan Ogbekene Eliasson, Stella Dahlborg

Se SixPacks film!

SixPack foto

SPECULO

Speculos affärsidé är att erbjuda unika dricksglas tillverkade av återanvända glasflaskor för att minska nyproduktion. Vår ambition är att bidra till ett mer hållbart samhälle samtidigt som vi erbjuder en produkt som passar alla tillfällen. Köp glas på vår hemsida och besök vår Instagram @speculo.uf 

Elever: Ellen Eriksen, Tilda Svenander, Alexandra Tånneryd, Li Isaksson, Julia Boukina.

Se Speculos film!

Speculo foto

UTOPIA

Vi är Utopia UF – ett hållbart och trendigt varumärke som vill göra både kunden och klimatet nöjd. Hos oss kan du hitta second hand t-shirts som vi skapat unika tryck på. Vår design sticker ut i mängden genom att i en och samma produkt vara färgstarka, stilsäkra och klimatvänliga.

Elever: Vilma Broman, Franka Lundell, Jack Klofsten.

Instagram @utopia.uf / Mail: utopiaufstockholm@gmail.com / Hemsida

Se Utopias film!

Utopia foto

VENO

Med motiv skapade av kvinnliga elever på VRG Jarlaplan erbjuder VENO konst till priset av en poster. Vår vision är att främja kommande generations kvinnliga konstnärer genom att sälja deras motiv i posterformat. Samtidigt som du pryder dina väggar hemma välkomnar du nya konstnärer, ökar jämställdheten inom konstvärlden och motverkar kulturdöden.

Elever: Ellen Eriksson, Ellen Palmbäck, Lovisa Nilsson, Thea Rückert.

Hemsida / Instagram @veno.uf 

Se Venos film!

VENO foto

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok