Intervju Oliver Åhman

Intervju

Elev

Oliver Åhman, årskurs 9, spets engelska

Oliver Åhman går spets-engelska på Viktor Rydbergs samskola Djursholm. Han valde engelskainriktningen med mer engelska på schemat efter att ha bott i England för att fortsätta utveckla språket. Stämningen på skolan är väldigt bra menar Oliver som också berättar om sin positiva lärare som älskar att lära ut och sprider glädje bland eleverna.

Carl-Haglind-VRSD-webb 2

Fråga

Varför valde du att börja på skolan?

Svar

När jag tittade på öppet hus (då online på grund av corona) visste jag direkt att jag ville till VRS. Lokalerna är så fina samt att de har spets engelska. Jag har bott i England majoriteten av mitt liv och att vara med andra personer som pratar engelska var väldigt lockande.

Fråga

Hur var din första dag på skolan i årskurs 7?

Svar

Vi började med en tour runt hela skolan, det fanns så många klassrum att jag aldrig trodde att jag skulle hitta till dom. Vi var själva på skolan den dagen och alla lärarna som hälsade på oss var glada och pigga. Det var en väldigt bra känsla.

Fråga

Vad innebär det att gå spetsengelska? Måste man vara expert på engelska för att klara av skolan?

Svar

Det innebär att vi får en extra timme engelska varje vecka och på våra engelskalektionerna pratar vi engelska med läraren men annars är alla andra lektioner på svenska. Det finns många i min klass som har engelska som modersmål men det finns också personer som kommer från andra länder och inte är lika bra på svenska. För att komma in måste du göra antagningsprov med engelskalärarna. Man behöver inte vara expert på engelska men man måste gilla språket och vara intresserad.

Fråga

Berätta om en lärare som du gillar, vad utmärker hen?

Svar

Jag tycker att min engelska lärare är mycket bra, han älskar det som han lär och den glädjen sprider sig till eleverna. Det blir roliga projekt som gör att alla elever blir engagerade. Han förstår också när man har en jobbig dag och hjälper den eleven. Det gör att det blir mycket enklare att lära sig.

Fråga

Hur är stämningen på skolan?

Svar

Den är väldigt bra, det känns som om alla är en stor klass. Personer hälsar på en i korridorer och hjälper de nya sjuorna runt i skolan för att hitta deras klassrum.

Fråga

Vad tror du att du kommer ta med dig från din tid på VRS?

Svar

Det som jag skulle ta med mig från dessa år på VRS är att aldrig ge upp, man ska alltid kämpa på.

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok