Estetiska programmet

Inriktning bild och formgivning

Följ Bild & Form

Campus Viktor Rydberg

VRG Sundbyberg

Om programmet

På estetiska programmet får du en konstnärlig utbildning med hög kvalitet. Samtidigt skaffar du dig en god grund för högskolestudier inom främst de konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områdena, vilket breddar dina framtida valmöjligheter. På skolan arbetar engagerade och kompetenta bild- och formlärare och under de tre åren kommer du även att få möta yrkesutövande konstnärer som gästpedagoger.

paint-bucket-white

Inriktning bild och formgivning

Vill du söka vidare till högre studier inom tex konst, design, visuell kommunikation eller arkitektur? Vill du utveckla ditt personliga bildspråk? Vill du kommunicera genom bilder? Vill du bli utmanad genom kreativa uppgifter? Under dina tre år på estetprogrammets bild- och forminriktning får du verktyg för bild- och formskapande, för konstnärliga processer och möjlighet att utveckla ditt personliga bildspråk.

Se filmerna om inriktningen bild och formgivning!

VRG Campus Viktor Rydberg

Följ med in och se verksamheten på nära håll. Bildläraren Sophia och eleverna Milla och Viggo berättar om olika kurser, moment, projekt och höjdpunkter med utbildningen. Under 2,5 minut får du en inblick i hur det är att vara bildelev på VRG Campus Viktor Rydberg! (f.d. VRG Jarlaplan)

VRG Sundbyberg

Bildeleverna Ophelia och Maja berättar om det bästa med att gå bild och formgivning på VRG Sundbyberg och deras bildlärare Mia och Sarah delar med sig av hur undervisningen går till och hur möjligheterna ser ut efter man som elev har tagit studenten från Estetprogrammet.

Mer information om färdighetsprov och hur du går tillväga för att söka till den här inriktningen kommer snart.

Melker-Gårdare-VRGJ 2

“Jag valde det Estetiska programmet Bild och Form då det är högskoleförberedande samtidigt som jag får en rolig utbildning, där jag även får möjlighet till att utveckla min kreativitet.”

Elin Boström, årskurs 2, Estetprogrammet inriktning bild och formgivning, VRG Sundbyberg

Melker-Gårdare-VRGJ 2

“Hittills så har Bild och Formgivning varit min favoritkurs för att vi har gjort så många olika saker. Vi har gått på museum och analyserat konstverk som vi sen skulle tolka och göra skulpturer av. Vi har också gjort flera olika målningar och roliga övningar där vi ska rita av kompisar på olika sätt och testa olika tekniker. ”

Lina Berglund, årskurs 1, Estetprogrammet inriktning bild och formgivning, Campus Viktor Rydberg

Se några exempel på arbeten som elever på estetiska programmet inriktning Bild och formgivning har skapat!

Ansök

För att ansöka till det här programmet, gå till Gymnasieantagningen och registrera dig!

Vad gör jag nu?

Inspiration från Slutscen

Eleverna på f.d. VRG Jarlaplans bild och form-inriktning fick under Slutscen våren 2021 presentera sina verk digitalt. Besök den externa hemsidan ”Phoenix” och se en mängd olika verk på samma tema.

Slutscen 2021

Utforska inriktningar

Det estetiska programmet med denna inriktning erbjuds på VRG Campus Viktor Rydberg och VRG Sundbyberg. Utforska stiftelsens gymnasieskolor och se om det kan finnas andra program du är intresserad av!

Läs mer

Att tänka på

Om du vill ha särskild behörighet till en viss högskoleutbildning är det viktigt att planera dina studier. Prata gärna med en studie- och yrkesvägledare om du vet vilken linje du vill studera vidare på högskolan.

Tillgängligt på dessa skolor

VRG Campus Viktor Rydberg
Frejgatan 30, 114 25 Stockholm

08-622 21 00

VRG Sundbyberg
Landsvägen 66 172 65 Sundbyberg

070-828 16 31

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok