Intevju: Åsa Hodell

Intervju

Lärare

Åsa Hodell

Åsa Hodell är lärare i bild och form på VRG Jarlaplan. Här berättar Åsa mer om hur hon ser på lärandet.

Fråga

Vad har du för utbildning och vad gjorde du innan du började på VRG?

Svar

Nyckelviksskolan (Grundläggande konstskola) Konstfack (MFA Skulptur) Umeå Universitet (Lärarhögskolan). Jag har arbetat som konstnär med utställningar och uppdrag men även som lärare i skulptur, teckning och måleri på olika studieförbund och konstskolor som till tex Konstskolan i Stockholm.

Fråga

Vilka intressen har du vid sidan av arbetet?

Svar

Kultur i olika former. Att vara ute i naturen, att vandra i fjällen och att åka skidor på vintern. Matlagning tillsammans med vänner och familj står högt på listan.

Fråga

Vad har du för undervisningsstil?

Svar

Stor valfrihet inom givna ramar. Struktur och tydlighet då det gynnar alla elever. Jag försöker att förhålla mig öppen inför förändringar och det är viktigt att verkligen se och lyssna på eleverna. Det ska vara roligt och inspirerande att arbeta med bildskapande.

Fråga

Varför gillar du ditt yrke?

Svar

Det är roligt att följa elevernas utveckling under flera år, att se de egna uttrycken i bildskapandet växa fram. Mötet med eleverna och att ingen dag är den andre lik.

Fråga

Hur var du själv som elev?

Svar

Jag tyckte överlag att det var roligt att gå i skolan, men på gymnasiet var det mest bilden och idrotten som lockade.

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok