Intervju Morten Bastrup

Intervju

Lärare

Morten Bastrup

Bildlärare – undervisar i kurser som Bild, Grafisk kommunikation och Fotografisk bild.

 

Fråga

Vad har du för utbildning och bakgrund?

Svar

Innan jag utbildade mig till lärare arbetade jag som keramiker och kursledare i keramik. Jag utbildade mig först till Levande verkstadspedagog innan jag läste till Bildlärare i Umeå. Därefter arbetade jag under en period som bildpedagog i Nacka kommun vid Forum Nacka som senare flyttade verksamheten till Dieselverkstaden i Sickla. Jag har arbetat på VRG sedan 2003.

Fråga

Vad är viktigt för dig pedagogiskt?

Svar

Jag tror på det livslånga lärandet därför tycker jag det är viktigt att undervisning inte enbart förmedlar ämneskunskaper utan även ett intresse för ämnet. Därtill kommer förmågan att ta initiativ och driva sitt eget lärande framåt. Undervisning är inte underhållning men något som är angeläget och intressant upplevs som motiverande även om motståndet och problemen ibland känns stort. Men det är också då, om man är ihärdig, som belöningen och tillfredsställelsen blir så mycket större. Att kunna känna sig stolt över sin arbetsinsats.

Processen är en viktig del i detta och en självklarhet i de ämnen jag undervisar i eftersom det är den som bidrar till utveckling och genomtänkta lösningar samt insikter om sig själv.

 

Fråga

Vad är roligast med att vara lärare?

Svar

Det är utvecklande och stimulerande. Jag lär mig hela tiden nya saker då eleverna väcker nya frågor och vi tillsammans ständigt ställs inför nya utmaningar. En annan bidragande orsak är att jag får arbeta med ämnen jag är intresserad av – de är saker som är en stor del av mitt liv och intresse. Då tänker jag både på att få förmedla till andra såväl som att själv hålla på med olika skapande uttryck.

 

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok