Estetiska programmet

Inriktning musik

Följ oss på insta

Om programmet

På estetiska programmet får du en konstnärlig utbildning med hög kvalitet. Samtidigt skaffar du dig en god grund för högskolestudier inom främst de konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områdena, vilket breddar dina framtida valmöjligheter. På skolan arbetar engagerade och kompetenta musiklärare, som även är aktiva musiker.

icon-grand-piano

Inriktning musik

Funderar du på att bli musiker, jobba som låtskrivare/producent eller vill du ha musiken som hobby? Du som läser inriktningen musik på VRG Campus Viktor Rydberg får enskild undervisning på ditt huvudinstrument varje vecka under hela din gymnasietid. Under alla tre åren spelar/sjunger du i ensemble och får möjlighet att uppträda i olika konsertsammanhang. Du får också undervisning i biinstrument samt musikteori, vilket ger en naturlig koppling till ditt musicerande.

Se musikfilmen!

 

Följ med in och se verksamheten på nära håll. Musiklärarna Marie och Anton samt eleverna Alma och Erik berättar om olika kurser, moment, projekt och höjdpunkter med utbildningen. Under 3 minuter får du en inblick i hur det är att vara musikelev på VRG!

Nils-Fjeldstad-VRGJ-webb

“Det jag gillar mest med VRG är helt klart gemenskapen. En stor del av det tror jag handlar om att jag går musik. När man spelar ihop med andra människor som tycker det är lika kul som en själv är det lätt att hitta vänner. Elevkåren på VRG hittar också alltid på roliga grejer som gör att man träffar nya människor hela tiden!”

Wilma Moretti, årskurs 1, Estet/Musik, Campus Viktor Rydberg

Mer information om färdighetsprov och hur du går tillväga för att söka till den här inriktningen kommer snart.

Ansök


För att ansöka till det här programmet, gå till Gymnasieantagningen och registrera dig!

Vad gör jag nu?

Utforska inriktningar

Det estetiska programmet erbjuds på VRG Campus Viktor Rydberg. Du kan även läsa andra program med denna inriktning. Utforska vilka skolor och program som erbjuder den inriktning du är intresserad av.

Läs mer

Inspiration

Avgångseleverna fick under våren 2021 repa in sina bästa låtar till Slutscen. Under en livesänd konsert från Fasching uppträdde eleverna för den digitala publiken. Se gärna konserten Come and get your love i efterhand!

Att tänka på

Estetiska programmet på VRG är högskoleförberedande. Om du vill ha särskild behörighet till en viss högskoleutbildning är det viktigt att planera dina studier. Prata gärna med en studie- och yrkesvägledare om du vet vilken linje du vill studera vidare på högskolan.

Tillgängligt på dessa skolor

VRG Campus Viktor Rydberg

Frejgatan 30, 113 49 Stockholm

08-622 21 00

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok