Intervju Alexander Saltell

Intervju

Lärare

Alexander Saltell

Alexander är slagverk- och ensemblepedagog på musikprogrammet på VRG Jarlaplan. Här berättar Alexander om varför han gillar att undervisa och vad man kan förvänta sig på hans lektioner.

Fråga

Vad har du för utbildning och bakgrund?

Svar

Efter mina gymnasiestudier på Estetiskt musikprogram studerade jag på folkhögskolor med inriktning jazz – Sommenbygdens folkhögskola och Skurups folkhögskola. Efter dessa inspirerande år studerade jag till slagverks- och ensemblepedagog på Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Vid sidan av undervisning jobbar jag som frilansmusiker med olika band och artister. Kombinationen av undervisning och musicerande är viktig för mig.

Fråga

Vad är viktigt för dig pedagogiskt?

Svar

Att ha ett tillåtande och inspirerande klimat i klassrummet, där eleven får komma som den är.

Fråga

Hur är du som lärare?

Svar

Mina elever skulle nog beskriva mig som en tålmodig, kunnig och lyhörd lärare som ser elevens behov. Jag strävar efter att inspirera eleverna och att ge dem verktyg för sin egen utveckling.

Fråga

Vad är största utmaningarna som musiklärare?

Svar

Att inspirera samtliga elever i en ensemble utefter deras enskilda behov och situation, samt att få eleverna att känna ett driv inför att öva på de nödvändiga men kanske lite tråkigare momenten.

Fråga

Vad är roligast med att vara lärare?

Svar

Det roligaste är att se sina elever utvecklas, både musikaliskt och som individer. Att se dem spela ihop och finna en glädje i musiken.

Fråga

Hur minns du din studietid?

Svar

Jag minns min studietid som en rolig och lärorik period där jag fick möjlighet att spela många olika typer av musik och djupdyka i olika musikaliska områden.

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok