Intervju: Josefin Siljeholm

Intervju

Lärare

Josefin Siljeholm

Fråga

Vad har du för utbildning och bakgrund?

Svar

Jag har gått Södra Latins musiklinje, efter det blev det 2 år på Folkhögskola och sen 4,5 år på Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Först musiker, sen pedagogutbildning och en kandidat i ensemblesång. Innan VRG frilansade jag på heltid, som sångerska och hade en del privatelever. Jag har haft sångkurser på Folkuniversitetet, Kulturama och vikarierat på Balettakademins musikalutbildning, Betels Folkhögskolas musikerlinje och EG. Jag sjunger och spelar fortfarande parallellt med sångläraryrket med bl a jazzsånggruppen Vocation. Vilket är så berikande och det kan i sin tur inspirera eleverna.

Fråga

Vad är ditt roligaste minne från åren på VRG?

Svar

Bland de roligaste och mest kreativa upplevelser är alla musikaluppsättningar jag har fått vara med om på VRG. Varje års gäng av elever bär man varmt med sig i minnet.

Fråga

Vad är viktigt för dig pedagogiskt?

Svar

Att väcka nyfikenhet och lust till musiken i stort. Bygga bra, starka och variationsrika röster och även goda relationer. Då kan man våga testa nytt, utvecklas och ge sig hän under sin utbildning.

Fråga

Hur är du som lärare?

Svar

Elevernas uppfattning om mig hoppas och tror jag är att jag är en rättvis, energifull och rolig lärare. Även att jag är pålitlig och empatisk. Men framförallt med stora kunskaper och erfarenheter inom mitt ämne.

Fråga

Vad är största utmaningarna som musiklärare?

Svar

Största utmaningen kan vara att få med alla eleverna på samma tåg. Få en ensemble att lira ihop. Musik gör man ju med fördel tillsammans. Det är ett givande och tagande, alla måste jobba på mina lektioner. Mycket action blir det i musiksalarna! Sen träffar jag alla sångelever individuellt, vilket ger en unik chans till att hitta varje elevs styrkor, passande övningar, material och låtar.

Fråga

Vad är roligast med att vara lärare?

Svar

Jag gillar mitt yrke för att jag får se elever växa och utvecklas både musikaliskt och på ett personligt plan. Jag får sjunga och coacha vilket är något av det bästa jag vet och jag får göra det med trevliga och driftiga elever varje dag. Det är en ynnest att få följa den resa dom gör under gymnasietiden. Lucky to be me!

Fråga

Hur minns du din studietid?

Svar

Jag stormtrivdes under mina år på gymnasiet. Det är kanske därför jag har hamnat här igen.
Jag gillade att gå i skolan och var nog alltid på plats ha ha… man vill ju inte missa nått!

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok