studieresa i berlin

22 maj, 2017

Studieresa till Berlin, Tyskland

Vi är fem studerande från kursen Tyska steg 4 på Viktor Rydberg gymnasium Djursholm som vill tillbringa fem lärorika dagar i Berlin för att på plats studera en av världens mest spännande och intressanta huvudstäder. Vi kommer att åka under ledning av vår tysklärare samt ytterligare en språklärare från Viktor Rydberg gymnasium.

Vår studieresa äger rum mot slutet av vårterminen 2017. Vi kommer att besöka många historiskt viktiga ställen så som Museet vid Checkpoint Charlie, Riksdaghuset, STASI-museet, DDR-museet, utställningen Topographie des Terrors, monumentet för offren av Förintelsen samt ett flertal andra historiskt betydande platser i Tysklands huvudstad. Dessutom kommer vi att besöka och intervjua en av ledarna för organisationen KARUNA e.V. som hjälper socialt utsatta barn och ungdomar i Berlin genom ett flertal projekt och aktiviteter.

Bild: Karuna eV / OpenFrames

Tematiskt fokus

Vi har under vårterminen 2017 haft Berlins historia efter Andra Världskriget som tematiskt fokus i vår tyskakurs. De områden som vi belyste särskilt genom intensivt arbete med texter och filmer i kursen var framförallt efterkrigstiden, Kalla Kriget, uppbyggandet av Berlinmuren och dess fall samt sociala och politiska frågor i nutidens Berlin. Syftet med vårt besök i Berlin är att befästa och konkretisera de teoretiska kunskaper som vi vunnit under terminens gång. Vi skulle bli väldigt glada om vårt insamlingsmål kunde uppnås och vår resa bli verklighet.

Specifikation

Målgrupp

Vänner och familjer från VRG

Insamlingsmål

20.000 kr

Budget

Cirka 4000 kr per person

0 kr

av målet 20.000kr

Donera

Fyll i formuläret nedan och klicka på donera. Du blir skickad till PayPal. Observera att du inte behöver registrera dig som kund, det går bra att donera som gäst.

swish_logo_secondary_rgb

Det går också bra att donera via Swish!
Meddelande: VRG BERLIN

1 231 068 626

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok