Skriva dramatik i Italien

22 oktober, 2018

Teaterlärare på skrivkurs i Italien

 

Under v. 40 åkte vi teaterlärare vid VRG Jarlaplan, Petronella Borseman, Sara Berg och Malin Hasselquist, till Italien för att gå en kurs i att skriva dramatik. Kursläraren hette Mia Törnqvist och är dramatiker och dramaturg, och har själv skrivit många pjäser. Hon arbetar också som regissör, översättare och textbearbetare. Mia är lektor och huvudlärare på dramatiker utbildningen vid Stockholms Dramatiska Högskola f.d. Dramatiska Institutet sedan 2001.

Kursen ägde rum i Mias storartade hem där vi också bodde. Palatset låg i byn Pisciotta, som ligger vid havet i regionen Kampanien, två timmars tågresa söder om Neapel. Palatset är från 1100-talet och kallades ”slottet” en gång i tiden innan Italien blev en republik. Det var otroligt vackert och omgivningen var magisk. Kursen innehöll gruppundervisning i dramaturgiska modeller, sökandet av dramatiska situationer och att skriva fram karaktärer. Varje dag fick vi personlig handledning i skrivandet kring sina egna texter. Vi förde även reflekterande samtal kring texterna och dramaturgi.

Här ser ni några bilder från vår resa. Vi bodde högst upp på berget!

Något som vi alla tre tar med oss  tillbaka är fördjupade kunskaper inom dramaturgi men också det viktiga i att själva få vara elever ibland. Att ta emot feedback och att vara i en lärande situation!

Dela nyheten

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok