Intervju: wilma moretti

Intervju

Elev

Wilma Moretti

Program

Estetiska programmet inriktning musik

Wilma Moretti går estetiska programmet inriktning musik på Campus Viktor Rydberg. Musikinriktningen är det perfekta stället att träffa vänner då det skapas en sammanhållning mellan de eleverna man spelar och sjunger tillsammans med, berättar Wilma. I sitt individuella val har hon valt till Matte 2b och Engelska 7 för extra meritpoäng samt Musikproduktion för att fortsätta utveckla sin musikaliska förmåga.

Nils-Fjeldstad-VRGJ-webb 2

Fråga

Varför sökte du till VRG?

Svar

Jag sökte till VRG eftersom att jag ville ha en riktigt bra och rolig musikutbildning. Den här skolan verkade ha en perfekt balans mellan att vara utmanande men också kul!

Fråga

Hur är sammanhållningen bland eleverna på musikprogrammet?

Svar

Sammanhållningen är jättebra! Dels för att vi har det här gemensamma intresset, men mest tror jag för att musik både kräver och skapar sammanhållning. Att spela i band kräver att man hela tiden behöver lyssna på varandra, kommunicera och anpassa sig. Det kan såklart vara utmanande, men mest av allt tycker jag att det direkt skapar en stark sammanhållning i banden!

Fråga

Hur kändes det att göra inträdesprovet till musikprogrammet?

Svar

Såklart var det nervöst. VRG var mitt förstahandsval så jag ville ju verkligen prestera på topp. Men grejen med sådana här inträdesprov eller auditions är att man aldrig kan lita på hur man tror att det gick. Jag kommer knappt ihåg mitt inträdesprov, men jag kommer ihåg att jag efteråt kände mig helt tom för jag visste ju verkligen inte hur det hade gått. Mitt tips för alla som ska göra sådana här prov är att bara lita på det ni kan och att inte lita på hur ni känner efter provet. Det är bara först när man får resultatet som man verkligen vet hur det gick!

Fråga

Är det bara på musiklektionerna som ni spelar musik?

Svar

Nej, absolut inte! På rasterna kan man gå ner i musikkällaren och öva, eller bara spela för att det är kul. Det hänger ju också gitarrer överallt så det är alltid någon som sitter och spelar i korridorerna.

Fråga

Berätta om en lärare som du gillar, vad utmärker hen?

Svar

Alla musiklärare på VRG är väldigt kompetenta och inspirerande. Om jag ska nämna någon särskild vill jag lyfta min ensemblelärare Anton. Man får alltid konstruktiv feedback och hjälp under de lektionerna som inte bara får det att låta bättre, men också gör det roligare att spela!

Fråga

Vad gillar du mest med din skola?

Svar

Det jag gillar mest med VRG är helt klart gemenskapen. En stor del av det tror jag handlar om att jag går musik. När man spelar ihop med andra människor som tycker det är lika kul som en själv är det lätt att hitta vänner. Elevkåren på VRG hittar också alltid på roliga grejer som gör att man träffar nya människor hela tiden!

Fråga

Vad ser du fram emot mest på ditt program som du går?

Svar

Jag ser väldigt mycket fram emot alla framtida konserter! Det som är så kul med just ensemblen är att vi alltid har en konsert eller ett gig att jobba mot. Det finns liksom alltid ett mål vilket gör det mycket mer engagerande!

Fråga

Vilken är din favoritkurs hittills och varför?

Svar

Min favoritkurs hittills är definitivt ensemble. Det är såklart jättekul med privatlektionerna också men det roligaste är alltid när man får spela tillsammans i band!

Fråga

Vilka individuella val har du gjort?

Svar

Jag har valt till Matematik 2b, Engelska 7 och Musikproduktion. Extra matte och engelska för extra merit, och musikproduktion för att det verkar kul. Jag har aldrig gjort musik digitalt innan men jag tänker att det kan vara användbart i framtiden eftersom att det ger en större förståelse för hur musiken är uppbyggd.

Fråga

Varför tycker du framtida elever ska ansöka om att gå Estet-Musik på VRG?

Svar

För att Estet-Musik är det bästa programmet! Jag kunde verkligen inte varit mer nöjd med mitt val av program och skola. Om du är som jag och älskar musik och samtidigt vill gå på en bra skola med andra elever som tar skolan på allvar så är mitt tips att söka VRG!

Fråga

Om du får drömma, vad gör du efter studenten?

Svar

För att Estet-Musik är det bästa programmet! Jag kunde verkligen inte varit mer nöjd med mitt val av program och skola. Om du är som jag och älskar musik och samtidigt vill gå på en bra skola med andra elever som tar skolan på allvar så är mitt tips att söka VRG!

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok