Intervju: william eklöf

Intervju

Elev

William EKlöf

Program

Naturprogrammet särskild variant bild

William Eklöf går naturprogrammet särskild variant bild på Campus Viktor Rydberg och gillar att undervisningen består av både teoretiska och praktiska kurser, det bästa från två skilda världar. Han ser även fram väldigt mycket emot att få ställa ut sina konstverk i årskurs 3.

Iris-Berglund-VRGO-webb 2

Fråga

Varför sökte du till VRG?

Svar

Jag är en person som gillar att jobba både med hjärnan och händerna. Skolan är en av få som erbjuder en kombination av både bild och natur. När jag var på öppet hus så träffade jag andra elever som också var lika ambitiös som jag. Skolans lokaler var även något som lockade.

Fråga

Hur är det att gå naturvetenskapsprogrammet särskild variant bild?

Svar

Det är jättekul! Att få en paus mitt i veckan från alla teoretiska ämnen är något som jag uppskattar. Jag har utvecklats enormt under min tid här.

Fråga

Vad får du lära dig om din fördjupande inriktning särskilt variant bild?

Svar

Jag har fått lära mig hur man förmedlar form i teckning och hur man jobbar i olika material. Tillsammans med min lärare hittar vi kreativa lösningar på problem.

Fråga

Berätta om en lärare som du gillar, vad utmärker hen?

Svar

Min favoritlärare är min svenskalärare. Det märks att hon verkligen bryr sig om en och vill att man ska lyckas. Man kan verkligen ha en ärlig diskussion med henne.

Fråga

Vad gillar du mest med din skola?

Svar

Elevkåren är det bästa med skolan. De är väldigt aktiva och gör skolan till en rolig plats att vara på. T.ex anordnar de poängjakt, pynt och massor med mera.

Fråga

Vad ser du fram emot mest på ditt program som du går?

Svar

Jag ser mest fram emot att få ha utställning med mina målningar! Jag har sett nuvarande treornas och kan knappt vänta tills det är min tur.

Fråga

Vilken är din favoritkurs hittills och varför?

Svar

Min favoritkurs är hittills svenska. Jag har fått fördjupade kunskaper i koncept från grundskolan och lektionerna är varierade och roliga med olika moment.

Fråga

Om du ska ge tips till någon som ska välja och ansöka till gymnasiet – vad är viktigt (eller inte viktigt) att tänka på?

Svar

Det viktigaste är att tänka långsiktigt. Skulle du klara av tre år på denna skola? VRG är bra eftersom att elevkåren anordnar så många aktiviteter som bryter upp vardagen vilket gör att tre år bara flyger förbi.

Fråga

Varför tycker du framtida elever ska ansöka om att gå Natur-Bild på VRG?

Svar

Det är det bästa från två väldigt skilda världar. Man utvecklas väldigt mycket och det är väldigt roligt. Ifall man vill ha en minnesvärd gymnasiegång så skulle jag rekommendera VRG.

Fråga

Vad tror du att du kommer ta med dig från din tid på VRG?

Svar

Att alltid försöka. Oavsett hur svårt problemet är så ska man försöka iallafall innan man ber om hjälp.

Fråga

Om du får drömma, vad gör du efter studenten?

Svar

Efter studenten så skulle jag vilja åka och resa runt i världen innan jag fortsätter att plugga vidare på högskola.

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok