Intervju:Vera Amorell Hellberg

Intervju

Elev

Vera Amorell Hellberg

Program

Naturprogrammet särskild variant musik

Vera Amorell Hellberg går naturprogrammet särskild variant musik på Campus Viktor Rydberg. Hon menar att programmet kombinerar det bästa av två världar med behörigheten som natur erbjuder och kreativitet som musik erbjuder.

Ella-Usher-VRGO-webb 2

Fråga

Varför sökte du till VRG? 

Svar

Under högstadiet gick jag i VRS Vasastans musikklass och trivdes som fisken i vattnet. Den varma stämningen och de engagerade lärarna gjorde att jag ville fortsätta min skolgång inom stiftelsen. Programmet natur musik som Campus Viktor Rydberg erbjuder lockade, därför var valet av skola självklart.

Fråga

Hur är det att gå naturvetenskapsprogrammet med inriktning musik?

Svar

Roligt, för mig är det den perfekta kombinationen! Jag får möjlighet att tillsammans med mina klasskompisar utöva ett av våra gemensamma fritidsintressen på skoltid. Utöver musiken läser vi samma kurser som på naturvetenskapsprogrammet, och kommer även att få den behörigheten.

Fråga

Vad får du lära dig om din fördjupande inriktning musik?

Svar

Vi har lektioner inom gehörs- och musiklära, där vi får grundläggande kunskaper inom musikteori. Sen har vi även praktiska lektioner där vi spelar tillsammans i mindre ensemblegrupper och arrangerar konserter titt som tätt. Vi får utforska olika musikstilar och instrument, vilket breddar vårt musicerande.

Fråga

Berätta om en lärare som du gillar, vad utmärker hen?

Svar

Jag tycker mycket om min mattelärare eftersom han är så bra på att förklara och ger tydliga instruktioner. Jag är klar över vad som förväntas av mig inom ämnet och det känns tryggt. Vi får vara med och påverka lektionsupplägget och får alltid hjälp snabbt. Mattelektionerna är väl strukturerade och roliga, för med glimten i ögat hittar han på utmaningar och uppgifter för oss att variera arbetet med!

Fråga

Vad gillar du mest med VRG?

Svar

Undervisningen och kompisarna, men även lärarnas och ledningens aktiva arbete med att se till att vi elever har en rimlig arbetsbörda. Under de stressigaste perioderna innan jul och sommaravslutningar hjälps de åt med att sprida ut bedömningstillfällen så att inte allt hamnar på samma vecka. Dessutom finns det ofta möjlighet att gå på workshops där lärare finns till hands för att svara på eventuella frågor eller funderingar.

Fråga

Vad ser du fram emot mest på ditt program Natur-Musik?

Svar

Jag vill utvecklas mer inom musiken, och därför ser jag mest fram emot kursen ensemble 2! Det är så roligt att spela tillsammans med mina klasskompisar, och jag vill bli ännu skickligare så att vi kan ge oss på större utmaningar. Stämningen på musiklektionerna är härlig och peppande, därför blir jag alltid motiverad att lära mig mer!

Fråga

Om du ska ge ett tips till någon som ska välja och ansöka till gymnasiet – vad är viktigt (eller inte viktigt) att tänka på?

Svar

Välj det program och den skola som du tror kommer vara roligast för just dig! Jag tror att man mår och lyckas bäst om man pluggar ämnen man tycker om, och inte gör sina val utifrån vad ”borde” göra. Det är ju trots allt din framtid du förbereder dig inför, inte någon annans.

Fråga

Varför tycker du framtida elever ska ansöka om att gå Natur-Musik på VRG?

Svar

Jag tycker som sagt att skolan är toppen, och att blandningen mellan det teoretiska och estetiska möjliggör en både stimulerande och rolig gymnasietid!

Fråga

Vad tror du att du kommer ta med dig från din tid på VRG?

Svar

Mycket kunskap, glada minnen och långvariga relationer.

Fråga

Om du får drömma, vad gör du efter studenten?

Svar

Yrkesmässigt har jag ingen konkret dröm. Det bekymrar mig inte, för jag har ju tid på mig att bestämma mig. Just nu drömmer jag om att ta mig långt inom hästsporten, men oavsett hur det går med den saken utgår jag från att det jag tar med mig härifrån kommer att ge mig många möjligheter framöver.

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok