Intervju: Noel Strömberg

Intervju

Elev

Noel Strömberg

Program

Estetiska programmet inriktning dans

Noel Strömberg går estetiska programmet inriktning dans på Campus Viktor Rydberg och valde dansprogrammet för att kombinera en teoretisk utbildning tillsammans med favoritämnet dans. Noel berättar hur han tycker att VRG främjar en kreativ och öppen miljö och att han lärt känna riktigt bra vänner i skolan.

Cleopatra-Josephson-VRGJ-webb 2

Fråga

Varför sökte du till VRG?

Svar

Jag sökte till skolan för att jag hört otroligt mycket bra om både lärarna och eleverna på skolan. Jag hade gått på öppna hus och fått höra alla roliga aktiviteter och projekt skolan samt elevkåren arrangerar. Det var speciellt musikalen i trean som lockade mig att söka dans på skolan.

Fråga

Hur är det att gå estetprogrammet med inriktning dans?

Svar

Det är väldigt kul och lärorikt. Jag tycker mycket om både min grupp och mina lärare och känner att jag lär mig mycket. Jag tycker mest om att få göra egna koreografier i grupp och bygga upp egna föreställningar. Det är också extremt kul att få dansa och göra något jag älskar på lektionstid samt få betyg och poäng för det. Samtidigt så får jag även bra undervisning i de teoretiska ämnena.

Fråga

Berätta om dansundervisningen!

Svar

 Vi har både teoretisk och praktisk träning, och första terminen handlar mycket om jazz. Vi lär oss både steg och rörelsemönster som utgör jazzdansen, men vi lär oss också om historien av jazz. Vi har även en balettklass i veckan, vilket är viktigt för att få in en bra teknik-grund som kan bära en i alla stilar.

Fråga

Berätta om en lärare som du gillar, vad utmärker hen?

Svar

Jag tycker väldigt mycket om min historia och engelskalärare Martin. Han lär både ut två av mina favoritämnen, men han är också väldigt pedagogisk och tålmodig med alla elever. Han lär ut bra och ger oss intressanta projekt som jag tycker är både tydliga och utmanande. Han förstår också oss elever och kan ge mer tid och tydligare instruktioner när vi behöver.

Fråga

Vad gillar du mest med VRG?

Svar

Jag tycker bäst om eleverna och hur inbjudande alla är. Jag tycker om att man alltid lär känna nya människor.

Fråga

Vad ser du fram emot mest på ditt program som du går?

Svar

Jag ser fram emot kursen estetisk kommunikation och att samarbeta med andra estet-elever från olika inriktningar.

Fråga

Vem passar på dansprogrammet?

Svar

Alla som älskar att dansa och vill lära sig mer om dansens rörelse och historia.

Fråga

Vilken är din favoritkurs hittills och varför?

Svar

Min favoritkurs är nog dans och gestaltning då vi får koreografera egna danser och får göra intressanta övningar både enskilt och tillsammans.

Fråga

Vilka individuella val har du gjort/planerar du att göra?

Svar

Jag tänker lägga till matte 2 och 3, samt naturkunskap 2 och musikproduktion.

Fråga

Vad vill du ge för tips till framtida elever som funderar på att söka till estet-dans och VRG?

Svar

Jag skulle säga att om du vill ha en bra utbildning i en väldigt öppen och kreativ miljö så borde du söka till Campus Viktor Rydberg.

Fråga

Vad tror du att du kommer ta med dig från din tid på VRG?

Svar

Jag kommer ta med mig otroligt bra vänner och en stor kunskap som kommer förbereda mig för livet och att plugga vidare.

Fråga

Om du får drömma, vad gör du efter studenten?

Svar

Min största dröm är att bli professionell dansare, men annars hade jag gärna pluggat vidare inom ämnena psykologi eller historia.

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok