Intervju: lina berglund

Intervju

Elev

Lina Berglund

Program

Estetiska programmet inriktning bild och formgivning

Lina Berglund går estetiska programmet inriktning bild och formgivning på Campus Viktor Rydberg och berättar att de både arbetar digitalt och praktiskt. Hon älskar att rita och måla och att få göra i skolan är något hon verkligen tycker om. 

Melker-Gårdare-VRGJ

Fråga

Varför sökte du till VRG?

Svar

Jag sökte till VRG för att jag ville gå på en skola som låg i stan och VRG ligger väldigt bra till nära både tunnelbana och pendeltåg. VRG var även en av de enda skolorna som jag tyckte om som faktiskt hade estet bild och formgivning vilket är den linjen och inriktningen som jag verkligen ville gå på.

Fråga

Hur är det att gå estetprogrammet med inriktning bild?

Svar

Det är jättekul! Jag älskar att rita och måla så att få göra det i skolan är någonting som jag verkligen tycker om. Man får lära sig så mycket från både lärarna och de andra eleverna.

Fråga

Vad innebär det att gå i ”blandad klass”?

Svar

Min klass är en blandning av ekonomi-, bild- och danselever. Vi har alla våra lektioner tillsammans förutom de estetiska ämnena som bild har för sig och dans har för sig. Matte är också en lektion som man har i andra grupper. Att gå in en blandklass är roligt för då får man lära känna så många människor från olika linjer istället för att bara lära känna elever från den inriktningen som man själv går i.

Fråga

Berätta om bildundervisningen!

Svar

Under höstterminen har vi haft mest praktisk bild där vi har fått prova olika material och tekniker. Vi har fått lära oss om färglära och hur man analyserar bilder. Nu på vårterminen ska vi ha bildteori och digital bild där vi kommer få lära oss hur man arbetar med program som t.ex. Photoshop.

Fråga

Berätta om en lärare som du gillar, vad utmärker hen?

Svar

Martin Musgrove är engelska- och historielärare på VRG och han är jättebra på att göra lektioner intressanta och ger bra och tydlig information om uppgifter. Han pratar bara engelska vilket tvingar en att också prata engelska på hans lektioner, jag tycker att det är väldigt bra då jag inte känner mig lika osäker när jag pratar engelska med andra.

Fråga

Vad ser du fram emot mest på ditt program som du går?

Svar

Jag ser mest fram emot de praktiska uppgifterna som att måla eller göra skulpturer eftersom det tycker jag är roligast. Men jag ser också fram emot digital bild nu på våren för att jag inte har gjort det så mycket förut så det kommer bli väldigt kul att få lära mig att rita digitalt.

Fråga

Vilken är din favoritkurs hittills och varför?

Svar

Hittills så har Bild och Formgivning varit min favoritkurs för att vi har gjort så många olika saker. Vi har gått på museum och analyserat konstverk som vi sen skulle tolka och göra skulpturer av. Vi har också gjort flera olika målningar och roliga övningar där vi ska rita av kompisar på olika sätt och testa olika tekniker.

Fråga

Vilka individuella val har du gjort?

Svar

Jag valde Matte 2, Grafisk Kommunikation, Fotografisk Bild samt Film- och TV-kunskap.

Fråga

Visste du att estetiska programmet var högskoleförberedande innan du började på skolan?

Svar

Ja och det var en av anledningarna till jag valde programmet.

Fråga

Vad vill du ge för tips till framtida elever som funderar på att söka till det här programmet och VRG?

Svar

Se till att börja med antagningsprover så tidigt som möjligt och stressa inte! Det är inte så svårt som det verkar och det är så kul att gå på den här skolan.

Fråga

Om du får drömma, vad gör du efter studenten?

Svar

Jag skulle vilja ta en paus och resa ett tag, sen hade jag velat plugga vidare på en konst eller filmskola kanske i ett annat land!

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok