Intervju: Lea gillberg

Intervju

Elev

Lea Gillberg

Program och årskurs

Ekonomi ekonomi åk 2 VRG Djursholm

Lea Gillberg går ekonomiprogrammet inriktning ekonomi på VRG Djursholm. För Lea var den omtalade sammanhållningen, stämningen mellan elever och lärare och utbildningens kvalité en stor anledning till varför hon valde VRG Djursholm. Att dessutom få lära sig om företagsekonomi och privatjuridik tycker Lea är roligt, och allra mest ser hon fram emot att få starta UF-företag och få använda sig av kunskapen hon lärt sig på ekonomiprogrammet.

Alexander Donka

Fråga

Varför sökte du till VRG Djursholm?

Svar

Jag sökte till VRG för att jag hade hört från vänner och bekanta att skolan håller god kvalité när det gäller utbildning. Jag hade även hört att stämningen var bra mellan eleverna och att man har väldigt roligt som elev på skolan. Jag hade även hört att VRG har bra extra anpassningar för de som behöver, vilket var extremt viktigt för mig som har ADHD.

Fråga

Vad gillar du mest med VRG Djursholm?

Svar

Jag tycker om sammanhållningen och stämningen på skolan jättemycket. Jag upplever att alla elever har en god ton gentemot varandra vilket gör att man känner sig trygg. Som elev på VRG Djursholm har man även väldigt roligt, i och utanför skolan. Det finns ett flertal olika sällskap man kan engagera sig i och kan på så sätt lära känna likasinnade som man annars inte hade pratat med.

Fråga

Hur är det att gå just ditt program?

Svar

Jag tycker det är väldigt roligt och intressant, man lär sig något nytt varje dag. Lärarna är bra och passionerade, man märker att de har koll på vad de pratar om. Det kan vara svårt och en hel del plugg, men det tycker jag är kul då de innebär en hel del utmaningar. Man lär sig något nytt varje dag och inser ständigt hur de olika ämnena hör ihop.

Fråga

Vad får du lära dig om ekonomi och juridik?

Svar

De ekonomi inriktade kurserna jag har är främst företagsekonomi och privatjuridik. Vi får exempelvis lära oss om hur företag drivs och dess roll i samhället. Jag får även lära mig de praktiska och hur man använder sig av siffror för att se hur det går för ett företag. I privatjuridiken får vi även lära oss om juridiska metoder och hur en rättegång går till.

Fråga

Vad ser du fram emot mest på ekonomiprogrammet?

Svar

Jag ser väldigt mycket fram emot UF. Jag ser fram emot att få användning av de kunskaper vi fått i ekonomiprogrammet och få testa på att starta och driva ett företag. Jag tycker marknadsföring är intressant och det ska bli kul att själv få marknadsföra och utveckla företaget. Det skall även bli kul att jobba i en grupp och sammarbeta med andra, jag tror att man utvecklar massvis genom att ta del av andras tankar.

Fråga

Vilken är din favoritkurs?

Svar

Min favoritkurs är privatjuridik. Jag tycker att det är väldigt intressant att lära mig om allt från stegen mellan brott och straff till juridiska metoder. Jag har även en otrolig lärare som varierar undervisningen, vilket är viktigt för att kursen ska vara intressant. På grund av block-schemat är lektionerna lite längre och man hinner lära sig mycket på en lektion.

Fråga

Berätta om en lärare som du gillar, vad utmärker hen?

Svar

Min engelska lärare är an av alla väldigt bra lärare. Man märker att hon är extremt passionerad och engagerad i både ämnet i sig men även i elevernas utveckling. Hon lägger tid på att svara på frågor och är noggrann med att alla i klassen ska förstå. Jag känner även hur min lärare är lättillgänglig och att jag alltid kan prata med henne om jag behöver hjälp med något eller har andra frågor.

Fråga

Vad tror du att du kommer att ta med dig från din tid på VRG?

Svar

Jag tror att jag kommer ta med mig hur man pluggar på bästa sätt. Jag har redan blivit bättre på att planera min tid på bästa sätt. Jag får även öva på hur jag samarbetar i grupp, talar inför en större grupp och hur man skriver olika typer av texter. Jag tror jag kommer ta med mig mycket som jag kommer ha användning av om jag väljer att plugga vidare men även generellt i livet.

Fråga

Varför tycker du att framtida elever ska ansöka om att gå på ditt program och din skola?

Svar

Jag skulle rekommendera ekonomilinjen på VRG Djursholm till de som tycker skolan är viktigt men fortfarande vill ha en rolig gymnasietid. Man får som elev på skolan en bra utbildning samtidigt som man träffar nya vänner, får möjlighet att delta i sällskap och är i en trygg miljö.

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok