Intervju: kristina jamil

Intervju

Elev

Kristina Jamil

Program

Samhällsprogrammet inriktning beteende

Kristina Jamil går samhällsprogrammet inriktning beteendevetenskap på Campus Viktor Rydberg och hon ser starkt fram emot årskurs 2 då hon ska få läsa beteendekurser. Enligt Kristina är Campus Viktor Rydberg skolan för dig som letar efter engagerade och drivna lärare samt varierade lektioner.

Alexander Donka

Fråga

Varför sökte du till VRG?

Svar

Jag hade under en längre period sökt efter en skola med engagerade elever som strävar efter att få lära sig. Efter att ha pratat med flera tidigare elever på VRG insåg jag att det var rätt skola. Dessutom var alla väl omtalade lärare avgörande.

Fråga

Hur är det att gå just samhällsvetenskapliga programmet med inriktning beteendevetenskap?

Svar

Det är spännande! Många av våra lärare blandar redan in filosofiska aspekter i uppgifterna, på så sätt får vi förbereda oss inför kurserna i år 2. Att gå just samhällsvetenskapliga programmet är en positiv skillnad från grundskolan då jag nu nästan enbart läser mina favoritämnen; det gör skolan mycket roligare!

Fråga

Vad får du lära dig om din fördjupande inriktning beteendevetenskap?

Svar

De ämnen som är specifika för beteendevetenskap läser man inte först än i tvåan, därför har jag inte gjort det än. Jag ser dock fram emot psykologin och filosofin som jag har fått höra mycket gott om.

Fråga

Berätta om en lärare som du gillar, vad utmärker hen?

Svar

Alla mina lärare är jättebra, det blir svårt att välja en. De är alla otroligt intresserade i sina ämnen och det smittar av sig på eleverna genom att det sällan förekommer tråkiga stunder när de ständigt har något nytt att berätta. Jag tror att det är viktigt att kunna organisera lektionerna på ett effektivt sätt, där man inte gör samma sak hela tiden vilket lärarna är bra på. Under en vanlig lektion får vi till exempel arbeta i grupper, lyssna på genomgångar och tänka individuellt.

Fråga

Vad ser du fram emot mest på ditt program som du går?

Svar

Kurserna som är specifika för beteendevetenskapen ser jag fram emot, speciellt psykologin! Det kommer att vara kurser jag inte har tagit innan och därför blir det spännande. Jag har länge varit nyfiken i hur folk tänker och varför folk agerar på ett visst sätt, jag hoppas på att få svar på mina funderingar. Att även få fördjupa mig i samhällskunskapen genom samhällskunskap 2 och internationella relationer ska bli jätteroligt. Dessutom är skrivande en kurs jag genuint längtar efter!

Fråga

Vilken är din favoritkurs hittills och varför?

Svar

Svenska och historia är mina favoritkurser just nu. Man får chansen att jobba med ett ämne mer djupgående och visa sin kunskap på olika sätt, både muntligt och skriftligt.

Fråga

Om du ska ge ett tips till någon som ska välja och ansöka till gymnasiet – vad är viktigt (eller inte viktigt) att tänka på?

Svar

Tänk inte på att du inte känner någon på skolan, du kommer att träffa många nya vänner! Campus Viktor Rydberg är en skola där det finns folk med olika intressen, du kommer att hitta likasinnade människor. Om du ändå har svårt med det rekommenderar jag att gå med i ett utskott, där får man träffa nya människor samtidigt som man får chansen att påverka.

Fråga

Varför tycker du framtida elever ska ansöka om att gå Sam-Beteende på VRG?

Svar

Om du vill lära dig på bästa vis med lärare som engagerar, uppmuntrar och bryr sig, är Campus Viktor Rydberg skolan för dig! Du kommer definitivt vara väl förberedd inför universitetet, speciellt om du vill plugga utomlands.

Fråga

Om du får drömma, vad gör du efter studenten?

Svar

Jag arbetar under sommaren och pluggar utomlands när terminen börjar. Därefter blir det ett jobb där jag har möjligheten att påverka på bästa sätt.

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok